Wegens omstandigheden zijn we vandaag telefonisch minder goed bereikbaar. We willen je graag van dienst zijn en raden je aan om gebruik te maken van onze chatfunctie, die momenteel beter bereikbaar is. Onze excuses voor het ongemak en we staan klaar om je vragen via de chat te beantwoorden.

800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Mogelijk om de bromfietsverzekering premie te berekenen zonder kenteken?

Bij het berekenen van de premie voor een bromfietsverzekering vragen wij u om het kenteken van uw bromfiets. Aan de hand van uw kenteken kunnen we al een aantal gegevens over de bromfiets achterhalen, zoals het merk en type. Heeft u het kenteken niet bij de hand? Dan kunt u deze zaken ook handmatig invoeren. Aan de hand van deze gegevens krijgt u een indicatie van de premie. Gaat u de bromfietsverzekering daadwerkelijk afsluiten? Dan hebben we wel het kenteken nodig. Op Alpina.nl leggen we u uit hoe u de premie voor een bromfietsverzekering kunt berekenen zonder kenteken.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

bromfietsverzekering zonder kenteken

In 4 stappen de premie berekenen voor uw bromfietsverzekering zonder kenteken

Ook zonder kenteken kunt u de premie voor uw bromfietsverzekering berekenen. De premie wordt aan de hand van een aantal factoren berekend:

 • Het type bromfiets
 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats
 • De schadevrije jaren die u heeft opgebouwd
 • De gewenste dekking

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 1: Vul een aantal gegevens over uw bromfiets in

Bij stap 1 wordt u om het kenteken van  uw bromfiets gevraagd. Als u dit echter niet weet, kunt u ook het vakje met ‘weet ik niet’ aanvinken. Vervolgens verschijnt er een drop down menu waarin u alle gegevens over uw bromfiets, zoals het merk en type, zelf kunt invullen. Daarnaast vult u uw postcode, huisnummer en geboortedatum in. Vervolgens vult u uw opgebouwde schadevrije jaren in. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer premiekorting u krijgt. Weet u niet precies hoeveel opgebouwde schadevrije jaren u heeft? Aan de hand van een aantal korte vragen kunnen we online een schatting voor u maken.

Stap 2: Kies WA, WA + of Allrisk dekking

Vervolgens kiest u de gewenste dekking. U heeft hierbij de keuze uit:

Welke dekking u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de dagwaarde van uw bromfiets.

Dekkingen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets

Stap 3: Selecteer aanvullende dekkingen

Bij het afsluiten van een bromfietsverzekering kunt u ook aanvullende dekkingen selecteren, om de dekking van uw verzekering uit te breiden. U kunt bijvoorbeeld verhaalsrechtsbijstand, motorrijtuigenrechtsbijstand, ongevallen opzittenden en schade opzittenden meeverzekeren. Hoe meer aanvullende dekkingen u afsluit, hoe hoger de premie. U kiest dus zelf hoe uitgebreid u verzekerd wilt zijn.

Stap 4: Bereken de premie van uw bromfietsverzekering (ook zonder kenteken!)

Na het invullen van alle gegevens kunt u starten met het vergelijken van verschillende aanbieders. U krijgt een handig overzicht te zien van alle aanbieders die bij uw aanvraag aansluiten. Ook krijgt u dan alvast een indicatie van de premie te zien. Let bij het vergelijken van aanbieders echter niet alleen op de hoogte van de premie, maar ook op de dekking en voorwaarden. Anders komt u er later bij schade misschien achter dat u minder goed verzekerd bent dan u dacht.

 

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering zonder kenteken via Alpina

Geen kenteken bij de hand? Geen probleem. Ook zonder kenteken kunt u op Alpina.nl de premie voor uw bromfietsverzekering berekenen. Heeft u nog vragen of sluit u de verzekering liever met een van onze verzekeringsspecialisten af? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken op 088 – 6883700 of ons een bericht sturen via de chat, WhatsApp en Messenger.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op