800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik een goedkope bromfietsverzekering afsluiten?

Het bezitten van een bromfiets brengt altijd kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud en de benzine. Daarnaast moet u altijd een bromfietsverzekering afsluiten. Niet zo gek dus dat u graag op een van deze zaken, zoals bijvoorbeeld de verzekering, bespaart. Op Alpina.nl vergelijken we bromfietsverzekeringen van elke prijs. Hierdoor vindt u altijd de een goedkope bromfietsverzekering, zonder in te leveren op de dekking.

goedkope bromfietsverzekering

Kan ik als 16-jarige een goedkope bromfietsverzekering afsluiten?

Jonge bestuurders betalen een hogere premie voor hun bromfietsverzekering dan oudere, meer ervaren bestuurders. Dit komt doordat jonge bestuurders tot 24 jaar vaker schade veroorzaken dan oudere bestuurders. Bij het verzekeren van een jonge bestuurder loopt de verzekeraar meer risico en daarom stellen ze daar een hogere premie tegenover. Voor jonge bestuurders is dit natuurlijk wel even slikken. Om toch een goedkope bromfietsverzekering af te sluiten overwegen sommige om deze op een andere naam, bijvoorbeeld van hun ouders, te zetten. In de praktijk werkt dit echter niet zo. Bij het afsluiten van de verzekering wordt er gevraagd naar de geboortedatum van de jongste bestuurder van de bromfiets. De verzekeraar zal dan alsnog de premie berekenen op basis van die geboortedatum. Als de jongste bestuurder wordt verzwegen, wordt dit gezien als verzekeringsfraude. Door goed te vergelijken kun je echter ook als 16-jarige een goedkope bromfietsverzekering vinden!

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Goedkope bromfietsverzekering vergelijken

De beste manier om een goedkope bromfietsverzekering te vinden is door te vergelijken. Het aanbod aan bromfietsverzekeringen is behoorlijk groot. Er komen steeds meer aanbieders op de markt, maar de prijzen kunnen flink uiteenlopen. Door te vergelijken ziet u snel bij welke aanbieder u het goedkoopste verzekerd bent zonder in te leveren op de dekking. Bij het vergelijken van een bromfietsverzekering spelen de volgende factoren een rol:

  • Uw leeftijd en de leeftijd van de jongste bestuurder
  • Uw postcode
  • De gewenste dekking
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd

Sluit direct een bromfietsverzekering af op Alpina.nl!

Het verzekeren van een bromfiets is op Alpina.nl heel eenvoudig. Na het invullen van het kenteken van uw bromfiets, het aantal schadevrije jaren, de geboortedatum van de jongste bestuurder en uw postcode toont onze handige tool direct de goedkoopste bromfietsverzekering. Kijk ook goed naar de dekking en voorwaarden van de verzekering. Zo weet u zeker dat u straks goed verzekerd bent.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een goedkope bromfietsverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten zitten maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 voor u klaar. U kunt ons telefonisch bereiken of een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op