800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Tips nodig voor het afsluiten van een bromfietsverzekering?

Het is in alle gevallen wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten wanneer u eigenaar van een bromfiets bent geworden. De WA-verzekering dekt schade die u toebrengt aan anderen. Maar daarnaast kunt u ook kiezen voor een bredere bromfietsverzekering. Welke bromfietsverzekering is passend voor u? En wat is handig wanneer u de verzekering gaat afsluiten? Wij informeren u graag.

Welke bromfietsverzekering past bij jou situatie?

In veel gevallen lijkt het zo aantrekkelijk: al vanaf een paar euro is uw scooter WA verzekerd. Dit is het enige wat verplicht is, dus daarmee bent u vaak tevreden. Maar weet u zeker dat er geen betere verzekering is voor uw situatie? Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u nog erg weinig ervaring hebt met het rijden op de scooter. De kans dat u schade aan de eigen brom- of snorfiets veroorzaakt is daardoor groter. Hierbij zou een WA volledig casco (allrisk) verzekering, oftewel een WA + Diefstal, Brand en aanrijding verzekering, uitkomst bieden. Kunt u zelf behoorlijk goed rijden, maar bent u bang dat uw bromfiets gestolen gaat worden? Dan is een WA beperkt casco verzekering, oftewel een WA + Diefstal en Brand verzekering, weer voldoende. Het is het in bepaalde gevallen zeker waard te kiezen voor een bredere verzekering dan enkel de WA bromfietsverzekering. De premie zal wat hoger liggen, maar het weegt niet op tegen het kopen van een nieuwe scooter bij bijvoorbeeld diefstal…

De dekking van je bromfietsverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets
Tips afsluiten bromfietsverzekering

Bezig met het afsluiten van uw bromfietsverzekering? Zorg dat u alle gegevens bij de hand heeft

Bij het afsluiten van een nieuwe bromfietsverzekering heeft de verzekeraar veel informatie van u nodig. Het gaat hierbij om informatie die gekoppeld is aan uw kentekenbewijs. Denk aan het chassisnummer, het kentekennummer, het bouwjaar en meer. Het is belangrijk om deze gegevens bij de hand te houden. Ook is het verstandig om te zorgen voor een overzicht van uw schadevrije jaren. Zo vult u de vragenlijst van de verzekeraar het beste in, en heeft u een premie die precies past bij uw situatie.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Moet je goed opletten op de voorwaarden?

Het is erg belangrijk om goed te kijken naar de precieze voorwaarden voor welke verzekering dan ook. Hetzelfde geldt voor de bromfietsverzekering. Juist door de vaak jonge leeftijd van bromfietsbestuurders, hebben verzekeraars soms aanvullende voorwaarden. Zorg dat u goed oplet bij het afsluiten van de verzekering. Het is bijvoorbeeld ook een plicht om alles naar waarheid in te vullen. In het andere geval zou het namelijk kunnen zijn dat er niet wordt uitgekeerd bij schade…

Sluit uw bromfietsverzekering nu af via Alpina

Wilt u een bromfietsverzekering goedkoop afsluiten en profiteren van voorlopige dekking? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bereken eenvoudig uw premie voor de bromfietsverzekering zodat u weet wat de premie voor uw bromfietsverzekering zal bedragen. Heeft u nog vragen over het afsluiten van de bromfietsverzekering? Dan kunt u altijd contact met onze medewerkers opnemen. Bij Alpina zijn we specialist bromfietsverzekeringen. Wij kunnen u dus goed helpen en adviseren met betrekking tot de vragen die u hebt.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op