Bromfietsverzekering vergelijken

De eerste stap bij het verzekeren van uw bromfiets is bromfietsverzekeringen vergelijken. Vaak wordt gedacht dat het vergelijken van verzekeringen een tijdrovende klus is. Daarom wordt het vaak uitgesteld of zelfs vergeten. Zonde! Wist u dat u op jaarbasis veel geld kunt besparen door te vergelijken? Om het vergelijken van bromfietsverzekeringen zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we bij Alpina een handige online vergelijkingstool ontwikkeld. Hiermee kunt u in slechts een paar minuten verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo zorgt u ervoor dat u goed verzekerd bent, maar tegelijkertijd niet te veel betaalt voor uw verzekeringen. Win-win!

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van een bromfietsverzekering?

Bij het vergelijken van een bromfietsverzekering spelen verschillende factoren een rol, zoals:

  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats
  • De dekking die u kiest
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd

Uw leeftijd

Jonge bestuurders richten over het algemeen meer schade aan dan oudere, meer ervaren bestuurders. Verzekeraars nemen dit daarom mee in het berekenen van de premie. Als u een jonge bestuurder bent, betaalt u in het begin dus een hogere premie voor uw bromfietsverzekering. Bij het vergelijken vult u daarom de leeftijd van de jongste bestuurder in. Dit wordt vervolgens meegenomen in de vergelijking.

Uw woonplaats

Daarnaast is uw woonplaats van belang bij het vergelijken van een bromfietsverzekering. Diefstal en vandalisme komen in verhouding namelijk vaker voor in een grote stad dan op het platteland. Als u bijvoorbeeld in de Randstad woont, heeft u kans dat uw premie bij de ene verzekeraar hoger is dan bij de andere.

De dekking die u kiest

U heeft keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk. Welke dekking voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het soort bromfiets dat u heeft. U bent altijd wettelijk verplicht minstens een WA bromfietsverzekering af te sluiten, wanneer u een bromfiets hebt gekocht. Hiermee worden alleen aansprakelijkheidsschades vergoed. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om schade aan uw eigen bromfiets mee te verzekeren. De uitgebreide WA + Diefstal en Brand dekking of de allrisk bromfietsverzekering (WA + Diefstal, Brand en Aanrijding) zijn dan een goede keuze.

Schadevrije jaren

Tot slot spelen ook uw schadevrije jaren een rol. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer korting u krijgt op uw premie. In veel gevallen is het ook mogelijk om schadevrije jaren van een ander voertuig te gebruiken voor uw bromfietsverzekering.

Direct bromfietsverzekeringen vergelijken via Alpina

Start direct met het vergelijken van een bromfietsverzekering op Alpina.nl! Loopt u dingen aan of heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons bellen op 030 – 688 37 00 (maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00) of ons een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 09-07-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op