800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Is een bromfietsverzekering verplicht?

Bromfietsen zijn nog steeds ontzettend populair. Ze hebben immers een heleboel voordelen. Ze zijn goedkoper om te rijden en in onderhoud dan auto’s, u heeft geen last van files en bovendien zijn ze ideaal om mee door drukke steden te rijden. Heeft u een bromfiets aangeschaft en bent u zich nu aan het verdiepen in bromfietsverzekeringen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op Alpina.nl leggen we u uit wat de verplichte bromfietsverzekering inhoudt en uit welke dekkingen u nog meer kunt kiezen.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

bromfietsverzekering verplicht

Moet u een bromfietsverzekering verplicht afsluiten?

Ja, wanneer u een bromfiets heeft, bent u verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. U moet zich immers aan de wet- en regelgeving in Nederland houden. In Nederland is het wettelijk verplicht om voor een motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Dit geldt dus ook voor een bromfiets. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Weet u niet precies waarmee u verzekerd bent met welke dekking? Op Alpina.nl leggen we het even uit!

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

WA-dekking is verplicht in Nederland

U bent verplicht om minimaal een WA bromfietsverzekering af te sluiten. Dit is de basisdekking en de enige verzekering die wettelijk verplicht is in Nederland. Als uw bromfiets niet minimaal WA-verzekerd is, mag u er niet mee de openbare weg op. Als u dit toch doet en u wordt aanhouden krijgt u een fikse boete. Het is zelfs zo dat u dan niet meer verder mag rijden met uw bromfiets.

Een WA bromfietsverzekering dekt schade die u bij een ander veroorzaakt. Dit is bijvoorbeeld als u met uw bromfiets tegen iemands auto aanrijdt en schade aanricht. In dat geval vergoedt de verzekeraar de schade aan de andere partij. Heeft u ook schade aan uw eigen bromfiets? Dan wordt dit helaas niet vergoed door de verzekeraar. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten.

WA Diefstal en Brandschade

U kunt ook kiezen voor de uitgebreide dekking WA + Diefstal en Brand. Hiermee bent u niet alleen verzekerd voor aansprakelijkheidsschades, maar ook voor schade aan uw eigen bromfiets door brand of diefstal. Een verzekeraar stelt hier echter wel een aantal voorwaarden aan. Zo moet uw bromfiets over de juiste sloten beschikken. Ook moet u de bromfiets ten alle tijden vastzetten met deze sloten. Als uw bromfiets wordt gestolen terwijl u deze onbeheerd en van het slot achterlaat, dan bestaat de kans dat de verzekeraar niet uitbetaald.

WA Diefstal, Brand en Aanrijding

Tot slot is er de meest uitgebreide dekking voor uw bromfietsverzekering: de WA + Brand, Diefstal en Aanrijding, die soms de Allrisk verzekering wordt genoemd. Naast alle eerdergenoemde schades bent u dan ook verzekerd voor schade aan uw bromfiets door aanrijding. Ook als dit uw eigen fout is. Aangezien deze dekking het uitgebreidst is, is de premie hiervoor ook het hoogst. Meestal kiest men deze dekking voor hele nieuwe bromfietsen, die nog een hoge dagwaarde hebben.

Sluit de verplicht WA bromfietsverzekering af via Alpina

Soms lijkt het afsluiten van een verzekering een heel gedoe. Het liefst ben u natuurlijk zo min mogelijk tijd kwijt aan het afsluiten van een bromfietsverzekering. Daarom kunt u op Alpina.nl al binnen een paar minuten een bromfietsverzekering afsluiten. U start met het vergelijken van verzekeraars. Door enkele gegevens over uw bromfiets in te vullen krijgt u zo een overzicht met alle verzekeringen die bij uw wensen aansluiten. U kunt dan gemakkelijk de beste bromfietsverzekering tegen de laagste premie selecteren. Heeft u nog vragen? Neem vooral even contact met ons op!

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op