Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kan ik een brommer kentekencheck doen?

Als je op het punt staat om een brommer te kopen is het verstandig om vooraf even een kentekencheck te doen. Met een kentekencheck krijg je inzicht in de gegevens en geschiedenis van de brommer. Zo kan je er zeker van zijn dat de brommer niet gestolen is.

Voor wat extra veiligheid, zorg ervoor dat je het gekochte voertuig persoonlijk ophaalt, en de gegevens goed controleert. De brommer kan namelijk ook gekloond of gekat zijn, waarbij het kenteken van een ander voertuig word gebruikt om de gegevens te vervalsen. Je kan een kentekencheck uitvoeren bij de RDW.

Op deze pagina leggen we uit hoe je een kentekencheck doet.

brommer kentekencheck

Waarom moet ik een brommer kentekencheck doen?

Het is aan te raden om een kentekencheck te doen als je een brommer wilt kopen. Door een kentekencheck te doen, krijg je inzicht in de geschiedenis van de brommer. Bovendien krijg je ook informatie over de staat en waarde van het voertuig. Verkopers spreken helaas niet altijd de waarheid. Zo kunnen ze informatie achterhouden of verdraaien. Door een brommer kentekencheck te doen, weet je zeker dat je de juiste gegevens en informatie hebt, en doe je geen miskoop.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

 

Waar kan ik een brommer kentekencheck doen?

Met de RDW kentekencheck kun je heel snel een aantal gegevens over een brommer achterhalen. Je voert gewoon het kenteken in en vervolgens krijg je een overzicht van voertuiggegevens. Het gaat hierbij wel om niet-privacygevoelige gegevens over het voertuig. Je kunt niet zomaar persoonsgegevens van de eigenaar achterhalen. De RDW kentekencheck is helemaal gratis. Hiermee krijg je de basisgegevens over het voertuig te zien. Als je een uitgebreid rapport met alle informatie wilt zien, moet je wel een klein bedrag betalen. Je kunt ook een kentekencheck doen voor andere voertuigen, zoals een auto of motor.

Een voordeel van een kentekencheck is dat je direct de informatie van de verkoper kunt controleren. Bovendien heb je snelle toegang tot de gegevens van de brommer. Als je online een brommer wilt kopen van een tweedehands website wordt meestal ook het kenteken vermeld. Hierdoor heb je snel alle informatie die je nodig hebt. Zo kun je makkelijk en snel controleren of de informatie uit de advertentie overeenkomt met de informatie die je door middel van de brommer kentekencheck krijgt.

Welke gegevens kan ik inzien met een kentekencheck?

Je kunt een brommer kentekencheck bij de RDW doen. Dit kan gewoon online. Door het kenteken van de brommer in te voeren krijg je een aantal voertuiggegevens te zien:

  • Om wat voor type voertuig het gaat (waaronder ook milieuprestaties en catalogusprijs)
  • Welk merk het is
  • Wanneer de APK vervalt
  • Wanneer de brommer voor het laatst is overgeschreven
  • Of er een brommerverzekering is aangemeld
  • Hoeveel eigenaren de brommer heeft gehad
  • Of het voertuig als gestolen geregistreerd staat

Het is verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor de brommer. Als de huidige eigenaar geen brommerverzekering heeft afgesloten dan is dat een signaal dat er misschien iets niet klopt. Tenzij het kenteken geschorst is, moet er namelijk altijd een brommerverzekering zijn afgesloten voor het voertuig.

 

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op