Kan ik een brommer kentekencheck doen?

Als u op het punt staat om een brommer te kopen is het verstandig om vooraf even een kentekencheck te doen. Door een kentekencheck te doen kunt u de gegevens en geschiedenis van het voertuig achterhalen. Als u een voertuig koopt, staat er namelijk een kenteken op uw naam en worden uw persoonsgegevens registreert in het kentekenregister van de RDW.  Ook worden de voertuiggegevens geregistreerd. Op Alpina.nl leggen wij u uit hoe u een kentekencheck voor uw brommer doet.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

 

Waar kan ik een kentekencheck doen?

U kunt een brommer kentekencheck bij de RDW doen. Dit kan gewoon online. Door het kenteken van de brommer in te voeren krijgt u een aantal voertuiggegevens te zien. U ziet bijvoorbeeld het type voertuig, het merk en de eigenarenhistorie. Daarnaast kunt u zien wanneer de APK vervalt en wanneer de brommer voor het laatst is overgeschreven. Ook kunt u zien of er een brommerverzekering is aangemeld voor het voertuig. Het is verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor de brommer. Als de huidige eigenaar geen brommerverzekering heeft afgesloten dan is dat een signaal dat er misschien iets niet klopt. Tenzij het kenteken geschorst is, moet er namelijk altijd een brommerverzekering zijn afgesloten voor het voertuig. Hier kunt u een brommer kentekencheck doen.

 

RDW kentekencheck brommer

Met de RDW kentekencheck kunt u heel snel een aantal gegevens over een brommer achterhalen. U voert gewoon het kenteken in en vervolgens krijgt u een overzicht van voertuiggegevens. Het gaat hierbij wel om niet-privacygevoelige gegevens over het voertuig. U kunt niet zomaar persoonsgegevens van de eigenaar achterhalen. De RDW kentekencheck is helemaal gratis. Hiermee krijgt u de basisgegevens over het voertuig te zien. Als u een uitgebreid rapport met alle informatie wilt zien moet u wel een klein bedrag betalen. U kunt ook een kentekencheck doen voor andere voertuigen, zoals een auto of motor.

Een voordeel van een kentekencheck is dat u direct de informatie van de verkoper kunt controleren. Bovendien heeft u snelle toegang tot de gegevens van de brommer. Als u online een brommer wilt kopen van een tweedehands website wordt meestal ook het kenteken vermeld. Hierdoor heeft u snel alle informatie die u nodig heeft. Zo kunt u makkelijk en snel controleren of de informatie uit de advertentie overeenkomt met de informatie die u door middel van de brommer kentekencheck krijgt.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-04-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op