Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Welke dekking gaat u voor bij een camperverzekering?

Bij het afsluiten van een camperverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen. Welke dekking u het beste kunt kiezen is afhankelijk van de waarde van de camper en de hoogte van de premie voor de camperverzekering per verzekeringsvorm. Wij geven u graag handvaten zodat u een camperverzekering vindt die bij u past.

Bij schade kunt u terugvallen op de camperverzekering, maar niet in alle gevallen krijgt u de schade aan uw eigen voertuig uitgekeerd. De door de camper veroorzaakte schade aan anderen kan geclaimd worden op de verplichte WA-verzekering. Wat houden de verschillende verzekeringsvormen in?

wat kost een camper

Wat mag u verwachten van de WA camperverzekering?

De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. De verzekering wordt ingeschakeld bij het veroorzaken van schade aan anderen of aan bezittingen van anderen. De kentekenhouder van de camper is verplicht om een camperverzekering af te sluiten. Het risico is namelijk te groot om zelf te dragen. Vooral als de aangereden persoon of personen arbeidsongeschikt raken door het ongeval. De benadeelden hebben een rechtstreeks vorderingsrecht op de verzekeraar. De benadeelden kunnen een claim dus rechtstreeks bij uw verzekeraar neerleggen. Uiteraard zal de verzekeraar wel informeren naar uw verhaal, maar de claim hoeft niet via u te lopen.

De WA camperverzekering kiest u voor oudere campers met nog maar een beperkte waarde.
Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Toch maar kiezen voor de WA + Beperkt casco?

De WA + Beperkt casco is duurder dan de WA camperverzekering, maar daar krijgt u ook een ruimere dekking voor. Naast de wettelijke aansprakelijkheid bestaat er onder andere ook dekking tegen de volgende schadeoorzaken:

  • Brand en blikseminslag
  • Diefstal en inbraak
  • Stormschade
  • Hagelschade
  • Botsing met dieren
  • Ruitbreuk

Schade door een ongeval is dus niet verzekerd, tenzij het gaat om een botsing met dieren. De verzekeraar keert bij schade de herstelkosten uit, maar maximaal de dagwaarde. Dat geldt overigens ook voor de meest uitgebreide camperverzekering (WA + Volledig casco).

De WA + Beperkt casco camperverzekering kiest u voor uw camper als uitsluitend de WA een groot risico met zich meebrengt, maar als het niet meer uit kan om te kiezen voor de All-Risk dekking (WA + Volledig casco).

Kiezen voor de meest uitgebreide verzekering

De All-Risk dekking  verzekering biedt ook dekking voor uw eigen schade ten gevolge van een ongeval. Maar ook bijvoorbeeld bij het van de weg raken en slippen, zonder dat er een ander voertuig bij betrokken is.

De  is de meest complete dekking. Bij voorkeur sluit u deze verzekering af, maar de hoogte van de premie moet het wel mogelijk maken. Is deze dekking toch te duur? Kies dan een van de beperktere verzekeringsvormen.

Lees ook:

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op