Is een camperverzekering verplicht?

Gaat u regelmatig met de camper op vakantie? Dan wilt u natuurlijk onbezorgd kunnen genieten. Een goede verzekering is dan belangrijk. In Nederland bent u, net als bij een auto, wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw camper af te sluiten. Dit is de goedkoopste camperverzekering, maar niet de meest uitgebreide. Als u goed verzekerd wilt zijn kunt u ook kiezen voor de WA + Beperkt Casco of Allrisk camperverzekering.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

WA-dekking verplicht in Nederland?

Als u een WA-camperverzekering heeft, keert de verzekeraars de schade die u veroorzaakt met de camper aan anderen uit. Zowel blikschade als letselschade worden vergoed. Het slachtoffer van het ongeval kan rechtstreeks een schadeclaim indienen bij de verzekeraar waar de aansprakelijke partij bij verzekerd is. Met een WA-verzekering wordt eventuele schade aan uw eigen camper niet vergoed. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten. Als u schade heeft aan uw camper die veroorzaakt is de een ander, kunt u het schadebedrag zelf verhalen op de aansprakelijke persoon.

Een WA-verzekering is de goedkoopste verzekering, maar ook de meest beperkte. Voor een oudere camper met beperkte waarde is een WA-verzekering vaak de beste keuze. Voor nieuwe campers of campers met een hoge waarde kunt u beter een uitgebreidere dekking kiezen.

Dekkingen nodig?

Naast de verplichte WA camperverzekering kunt u ook kiezen voor een WA + Beperkt Casco of Allrisk camperverzekering. Met een WA + Beperkt Casco dekking zijn ook veelvoorkomende schades verzekerd, zoals schade aan uw camper door bliksem, hagel, storm, brand, ontploffing, ruitbreuk, diefstal en aanrijding met loslopende dieren. De meest uitgebreide dekking voor uw camperverzekering is de allrisk dekking. Hiermee bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen camper als gevolg van een ongeval. Ook als deze schade uw eigen schuld is.

Sluit direct een camperverzekering af via Alpina

Bent u op zoek naar een goede camperverzekering? Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een camperverzekering vergelijken en afsluiten. U heeft hiervoor alleen het kenteken van uw camper, het aantal schadevrije jaren, uw geboortedatum en uw postcode nodig. Binnen een paar tellen krijgt u een overzicht van de goedkoopste camperverzekeringen te zien. Heeft u een passende camperverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 19-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op