800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Biedt een camperverzekering ook pechhulp dekking in het buitenland?

De meeste camperverzekeringen bieden pechhulp dekking in het buitenland. Het verschilt per verzekeraar hoe uitgebreid deze dekking is. Zo vergoedt de ene verzekeraar alleen noodzakelijke kosten om de camper naar een reparateur te brengen, en vergoedt de ander ook vervangend vervoer. Meestal wordt vervoer van de camper naar Nederland vergoedt als de camper niet binnen een aantal werkdagen gerepareerd kan worden én als de kosten voor het vervoer niet hoger zijn dan de dagwaarde van de camper. Het verschilt ook per verzekeraar of pechhulp onder de basisdekking van de camperverzekering valt, of dat u er een aanvullende dekking voor moet afsluiten. Dit vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

pechhulp buitenland

In welke landen pechhulp bij een camperverzekering?

Bij de meeste verzekeraars heeft u dekking voor pechhulp in de landen die op uw groene kaart staan. Dit zijn dezelfde Europese landen als waar u dekking heeft met uw camperverzekering. Dat zijn bijvoorbeeld populair vakantielanden als Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland en Italië, maar ook Slovenië, Roemenië en Tsjechië.  Bent u van plan op reis te gaan met uw camper? Controleer dan van te voren goed in welke landen u dekking voor pechhulp heeft en hoe het er in het desbetreffende land aan toe gaat. Zo mag er in Frankrijk om veiligheidsredenen niet gesleuteld worden langs de snelweg. Als u pech heeft met uw camper moet u de snelwegpolitie inschakelen via een praatpaal of via 112. Een bergingsbedrijf brengt uw camper dan naar een garage in de buurt.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat te doen bij pech met een camper in het buitenland?

Voor vertrek is het belangrijk dat u controleert of u verzekerd bent in het land van uw bestemming. Zo gaat u goed voorbereid op reis en weet u zeker welke hulp u krijgt als u met pech langs de weg komt te staan op reis. Noteer daarnaast ook alvast de belangrijke telefoonnummers. Elke verzekeraar heeft een telefoonnummer waar u de schade kunt melden. Deze vind u terug in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Meld de schade direct bij uw verzekeraar. Zij kunnen u vertellen wat er verder gaat gebeuren en wat u moet doen. Zorg dat u, voordat u belt, weet waar u ongeveer bent. Bijvoorbeeld aan de hand van een kilometerpaal, wegnummer of een straatnaam in uw buurt.

Sluit direct een camperverzekering met pechhulp buitenland af via Alpina

Een camperverzekering is een verplichte verzekering. U moet minimaal een WA-dekking voor uw camper afsluiten. Een WA camperverzekering is de goedkoopste, maar ook de beperktste dekking. Hiermee bent u namelijk alleen verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw camper. Als u liever uitgebreider verzekerd bent, kunt u ook een WA + Beperkt Casco of Allrisk camperverzekering afsluiten.

Op Alpina.nl kunt u camperverzekeringen vergelijken om zo de beste camperverzekering te vinden. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een camperverzekering of wilt u liever even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op!

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op