Welke verschillen zijn er in camperverzekeringen?

Hoewel camperverzekeringen van verschillende aanbieders in grote lijnen overeen komen, kunnen de premies en polisvoorwaarden onderling toch sterk verschillen. Bovendien zitten er ook verschillen in de dekkingen die u kunt afsluiten voor uw camperverzekering. Op Alpina.nl leggen we u uit welke verschillen er zijn tussen camperverzekering en hoe u de verzekering kiest die het beste bij uw camper past.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verschillende dekkingen voor een camperverzekering

Bij het afsluiten van een camperverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en Allrisk. Er zitten een aantal verschillen tussen de drie dekkingen. Een WA camperverzekering is de verplichte basisdekking. Hiermee vergoedt de verzekeraar schade die u bij een ander veroorzaakt met uw camper. Schade aan uw eigen camper is niet meeverzekerd. Hiervoor moet u een uitgebreide dekking kiezen. De tussenweg is een WA + Beperkt Casco dekking. Hiermee zijn ook veelvoorkomende schades verzekerd, zoals schade aan uw camper door bliksem, hagel, storm, brand, ontploffing, ruitbreuk, diefstal en aanrijding met loslopende dieren. De meest uitgebreide dekking voor uw camperverzekering is de allrisk dekking. Hiermee bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen camper als gevolg van een ongeval. Ook als deze schade uw eigen schuld is.

Een WA-verzekering is de goedkoopste verzekering, maar ook de meest beperkte. Voor een oudere camper met beperkte waarde is een WA-verzekering vaak de beste keuze. Voor nieuwe campers of campers met een hoge waarde kunt u beter een uitgebreidere dekking kiezen.

Sluit direct een camperverzekering af via Alpina

Wij raden u aan om eens camperverzekeringen te vergelijken met onze handig online vergelijker. Zo ziet u gemakkelijk en snel wat de verschillen zijn tussen de diverse camperverzekeringen. U vult een aantal gegevens in over uw camper en vervolgens krijgt u een handig overzicht van alle aanbieders die bij uw wensen aansluiten. Als u een camperverzekering heeft gevonden kunt u deze vervolgens direct online afsluiten!

Bereken direct de premie voor een camperverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 21-06-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op