Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe vindt u een camperverzekering die bij u past?

Een goede camperverzekering is onmisbaar voor de camper waar u veel reisplezier mee wilt beleven. Welke camperverzekering kiest u en welke verzekeringsvorm is de beste keuze?

Een camper is een waardevol bezit. Met de camper kunt u op een ontspannen manier Nederland en de rest van Europa verkennen. Met een op de camper en op u afgestemde camperverzekering gaat u met een beter gevoel op reis. Maar waar vindt u de juiste verzekering? Op Alpina.nl bent u op de juiste website. Wij kunnen zorgen voor een verzekering op maat tegen een eerlijke premie.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

camperverzekering vinden die bij u past

Waar let u op bij het kiezen van een camperverzekering?

U kunt naar een willekeurige verzekeraar bellen en een camperverzekering aanvragen. Beter is om te vergelijken. Daarbij let u niet alleen op de premie, maar zeker ook op de voorwaarden. De meeste verzekeraars bieden gelijke verzekeringsvormen aan, maar dat wil nog niet zeggen dat er geen onderlinge verschillen zitten in de dekkingen.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekking kiest u?

Voor de camperverzekering heeft u de keuze tussen de volgende drie verzekeringsvormen:

  • WA – Schade aan uw eigen camper draagt de verzekeraar niet. Uitsluitend met de camper aan anderen aangerichte schade keert de verzekeraar uit;
  • Aangevuld met beperkt casco – Naast schade veroorzaakt aan anderen, keert de verzekeraar ook uit bij bepaalde schadeoorzaken. Er volgt bijvoorbeeld een uitkering bij diefstal en ruitbreuk;
  • Aangevuld met casco – Aanvullend keert de verzekeraar bijvoorbeeld ook de eigen schade uit na een ongeval.

Welke camperverzekering kiest u?

Bij voorkeur kiest u de camperverzekering met de ruimste dekking, maar financieel moet dat ook uit kunnen. De WA-casco is de ruimste dekking, maar natuurlijk ook tegen de hoogste premie. Kiezen voor de ruimste dekking moet wel uit kunnen. Ook oudere campers hebben vaak toch nog een hoge dagwaarde. Hierdoor kan het vaak wel uit om voor een camper van 15 jaren of ouder te kiezen voor de WA-cascoverzekering.

Kies voor de ruimste dekking tegen de laagste premie

Het kan gebeuren dat de WA-casco maar iets duurder is dan de WA beperkt casco. Tegen een iets hogere premie kunt u dus een veel betere dekking krijgen. Wees dus kritisch en kies de camperverzekering niet willekeurig, maar weloverwogen. Door te vergelijken op premie en de voorwaarden kiest u voor de beste camperverzekering tegen een eerlijke premie. Door het vergelijken kunt u ook zien wat de verschillen in premie zijn tussen de drie verzekeringsvormen. Op deze manier kunt u eenvoudig een keuze maken voor één van de verzekeringsvormen.

Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen bij een camperverzekering.

Bereken direct de premie van uw camperverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op