Waar moet je op letten bij het verzekeren van een camper?

Bij het verzekeren van een camper let je op een goede kwaliteit van de verzekering en natuurlijk op de prijs. Maar er zijn meer specifieke zaken waar je op moet letten bij het verzekeren van een camper.

Een camper is naast een voertuig eigenlijk ook je huis tijdens je vakantie. Het is een auto en een caravan in één. Daarom moet de verzekering ook speciale aandacht hebben. De kampeerauto wordt hoofdzakelijk in het buitenland gebruikt, dus moet je ook rekening houden met de gevaren die dreigen.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kiezen voor de goedkoopste verzekeringsvorm

Je bent in ieder geval verplicht om je camper minimaal WA te verzekeren. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Bij deze verzekeringsvorm krijg je schade aan de kampeerauto niet vergoed vanuit je eigen verzekering. Als iemand anders aansprakelijk is voor de schade, kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de schade. Je kunt het ook uitbesteden aan 112schade. Voor jou is dit kosteloos. De kosten worden namelijk verhaald op de veroorzaker van de schade.

Wat betaal je voor de WA-cascoverzekering?

Ga eerst voor de best mogelijke camperverzekering. Ook als je nog nooit een ongeluk hebt veroorzaakt kan het jou toch overkomen. Pas als deze verzekering echt te duur is, overweeg je een beperktere dekking.

Biedt de camperverzekering dekking tegen hagelschade?

In de WA beperkt casco is hagelschade vaak ook meeverzekerd. Neem dit mee in de overweging. Bijvoorbeeld bij het Gardameer heb je grote kans op schade door hagel. Kies dus liever voor de WA beperkt casco dan voor de WA-verzekering. De schade kan in de duizenden euro’s lopen.

Denk om het meeverzekeren van de accessoires

Bijvoorbeeld een elektrische zonwering die niet af-fabriek op de kampeerauto zat moet als accessoire worden meeverzekerd. Denk hier om.

Heb je schadevrije jaren beschikbaar?

Vooral de premie voor de WA-cascoverzekering kan hoog uitvallen. Je kunt de premie flink verlagen met schadevrije jaren. Heb je twee auto’s waarvan de goedkoopste alleen maar WA verzekerd is? Overweeg om de opgebouwde schadevrije jaren uit deze verzekering te halen. Door deze opgebouwde schadevrije jaren te gebruiken voor de kampeerauto, kun je veel geld besparen.

Wat is de camper waard?

Bij schade kan er discussie ontstaan over de waarde van de kampeerauto. Deze discussie kun je voorkomen met een taxatie. Laat een deskundige een taxatierapport opstellen waar de waarde uit blijkt. Op deze manier weet je wat de camper waard is en waar vanuit wordt gegaan bij een schade.

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 09-04-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op