Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat kost een doorlopende reisverzekering?

U heeft er waarschijnlijk al een tijdje naar uitgekeken en dan is het bijna zover: op vakantie! Of het nou gaat om een relaxte zonvakantie, avontuurlijke wintersport of interessante stedentrip: u wilt natuurlijk goed verzekerd op reis. Met een doorlopende reisverzekering kunt u het hele jaar door veilig op vakantie. Maar wat zijn de kosten van een doorlopende reisverzekering? En bent u echt voordeliger uit dan wanneer u een kortlopende reisverzekering afsluit? Wij zetten hieronder alle kosten van een doorlopende reisverzekering voor u op een rijtje.

Kosten doorlopende reisverzekering

Of een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering, hangt af van twee factoren: de gezinssamenstelling en hoe vaak u per jaar op vakantie gaat. Over het algemeen is het voor gezinnen al voordeliger wanneer ze meer dan twee weken per jaar op vakantie gaan. Denk hierbij niet alleen aan uw zomervakantie, maar bijvoorbeeld ook aan weekendjes weg of die last-minute in de herfstvakantie. Voor stellen is het al voordeliger vanaf drie weken vakantie en voor alleenstaanden bij vier weken vakantie per jaar. Dit hoeft overigens geen aaneengesloten periode te zijn. Wanneer u meerdere keren per jaar een korte vakantie boekt, zijn de kosten van een doorlopende reisverzekering ook voordeliger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een doorlopende reisverzekering?

De gemiddelde kosten voor een doorlopende reisverzekering verschillen per persoon. De hoogte van uw premie hangt namelijk af van een aantal factoren:

  • Het aantal personen waarvoor de doorlopende reisverzekering wordt afgesloten
  • Of u binnen of buiten Europa op vakantie gaat
  • De dekkingen die u kiest

Bij het berekenen van de premie kunt u verschillende aanvullende dekkingen kiezen. U moet dus goed nadenken waarvoor u zich precies wil laten verzekeren. U kunt o.a. denken aan de volgende dekkingen:  Bagage, Medische Kosten, Automobilistenhulp, Ongevallen, Geld, Bijzondere Sporten en Zakelijke Reis.

Wanneer u van plan bent te gaan raften op reis kunt u bijvoorbeeld overwegen om de dekking Bijzondere Sporten aanzetten. U kunt uw doorlopende reisverzekering helemaal zelf samenstellen. Natuurlijk is het zo dat hoe meer dekkingen u aanzet, hoe hoger de premie wordt. Zo kunt u zelf de hoogte van de kosten van uw doorlopende reisverzekering bepalen.

Naast de hoeveelheid dekkingen die u kiest, heeft ook het eigen risico invloed op de hoogte van uw premie. De hoogte van uw eigen risico bepaalt hoeveel u zelf betaalt bij schade. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Wat kost het uiteindelijk per jaar?

Met een doorlopende reisverzekering bent u één jaar verzekerd voor diefstal en schade op reis. U hoeft zich dan het hele jaar geen zorgen te maken over de reisverzekering: u kunt op elk moment veilig op reis. U kunt zelf de datum kiezen waarop u wilt dat de doorlopende reisverzekering in gaat. Vanaf dat moment begint u met het betalen van premie. Na een jaar kunt u de doorlopende reisverzekering verlengen of stopzetten.

kosten doorlopende reisverzekering

Wat zijn de kosten van een doorlopende reisverzekering voor het hele gezin?

U kunt ervoor kiezen om de doorlopende reisverzekering voor uw hele gezin af te sluiten. Zo zijn uw partner en inwonende kinderen ook het hele jaar verzekerd. Uw kinderen moeten wel op hetzelfde adres wonen. De premie wordt dan wel hoger, maar uiteindelijk is het toch voordeliger dan wanneer u voor iedereen een aparte doorlopende reisverzekering afsluit. Zo bespaart u gemakkelijk op de kosten van uw doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe kan ik besparen op mijn doorlopende reisverzekering?

Een vakantie is vaak al duur genoeg, dus heel begrijpelijk als u op sommige zaken graag wat geld wil besparen. U kunt hiervoor kijken naar de verzekeringen die u al heeft. Heeft u bij uw autoverzekering al een dekking voor pechhulp in het buitenland afgesloten? Dan hoeft u deze dekking niet nogmaals aan te zetten bij uw reisverzekering. Hetzelfde geldt voor de dekking medische kosten in het buitenland. Wanneer u deze al via uw zorgverzekering heeft afgesloten, is het zonde van het geld om dat nogmaals bij uw reisverzekering te doen. Controleer wel altijd even of u inderdaad verzekerd bent voor hulp in het buitenland.

Nu vraagt u zich misschien af: kan ik niet gewoon besparen door helemaal geen reisverzekering af te sluiten? U bent niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten, maar het is wel sterk aan te raden. De kosten die u uiteindelijk per maand kwijt bent, zijn een stuk lager dan de onvoorziene kosten op reis. Voor een paar euro per maand heeft u al een doorlopende reisverzekering. Bij schade of ongeval bent u uiteindelijk veel meer geld kwijt zonder reisverzekering!

Doorlopende reisverzekering vergelijken

De hoogte van de premie van uw reisverzekering verschilt per verzekeraar. U kunt dan ook het beste de verschillende doorlopende reisverzekeringen met elkaar vergelijken. Dit kan gemakkelijk met onze online tool. Zo ziet u snel welke doorlopende reisverzekering het beste past bij uw wensen. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar de goedkoopste opties, maar bedenk vooral welke dekkingen voor u belangrijk zijn. Zo komt u op reis niet voor onaangename verrassingen te staan.

Komt u er niet helemaal uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken op 088 – 688 37 00. Wij helpen u graag!

Bereken direct de premie van uw doorlopende reisverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op