800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Is een laptop meeverzekerd op de inboedelverzekering?

Op het moment dat u een inboedelverzekering afsluit vraagt u zich misschien wel af welke mobiele apparatuur hieronder verzekerd zijn. Weet u bijvoorbeeld of uw laptop is meeverzekerd in uw inboedelverzekering? U leest het hier.

Wat valt er onder de laptop inboedelverzekering?

Op het moment dat u onvoorziene of onverwachte schade heeft, wordt deze gedekt. Maar wat bedoelen verzekeraars nu met deze situaties? Dan moet u denken aan bijvoorbeeld: brand, diefstal, blikseminslag, aardbevingen en ander natuurgeweld. Let wel, de verschillen tussen verzekeraars kunnen groot zijn. Wilt u precies weten in welke gevallen uw laptop verzekerd is in de inboedelverzekering? Check dan goed uw polisvoorwaarden. Daar staat precies beschreven in welke situaties en onder welke omstandigheden de schade vergoedt wordt.

Wat valt er niet onder de laptop inboedelverzekering?

Hierboven beschreven we de gevallen wanneer uw laptop verzekerd is in uw inboedelverzekering. Maar u wilt natuurlijk ook weten in welke gevallen schade aan uw laptop niet wordt vergoedt. Daarbij zijn verzekeraars heel duidelijk. Op het moment dat u roekeloos gedrag vertoont of dat blijkt dat u onvoorzichtig met u laptop bent omgegaan is er geen dekking. Op met moment dat u bijvoorbeeld met kind en laptop de trap afgaat, kunt u wel nagaan dat dit niet verstandig is en dat het risico op vallen groot is. In dit geval zal de verzekeraar de schade aan uw laptop niet vergoeden.

Laptop buitenshuis

De reguliere inboedelverzekering biedt maar beperkt dekking buiten het huis. U kunt uw mobiele elektronica, zoals uw laptop, of smartphone ook buitenshuis goed verzekeren. Hiervoor kunt u op Alpina.nl de inboedelverzekering uitbreiden met de zogenaamde buitenshuis dekking. Bij diefstal buiten de woning krijgt u het schadebedrag uitgekeerd. De verzekering geldt niet alleen voor de laptop, maar ook voor andere onderdelen van uw inboedel.

Inboedelverzekering uitbreiden met extra dekking voor uw laptop

Zoals hierboven benoemd biedt de inboedelverzekering alleen dekking op het moment van onvoorziene gebeurtenissen zoals brand en extreme weersomstandigheden. Heeft u een dure laptop of meerder laptops in uw huis? Dan kan het verstandig zijn om bij het afsluiten van uw inboedelverzekering, deze extra mee te verzekeren.

Lees ook:

Is mijn fiets verzekerd in de inboedelverzekering

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op