Hoe kunt u schade als gevolg van een stroomstorting claimen?

Nederland heeft een behoorlijk betrouwbaar elektriciteitsnetwerk. Toch heeft de Nederlander gemiddeld eens in de drie jaar te maken met een langdurigere stroomstoring. Amsterdam en omgeving hebben in januari nog last gehad van een grote stroomstoring. Toen is wel gebleken hoe groot de gevolgen hiervan kunnen zijn. Meldkamers raakten korte tijd overbelast, treinen reden door het hele land niet en koelinstallaties werkten niet meer. Maar hoe kunt u de geleden schade, als gevolg van een stroomstoring, claimen?

Oorzaken en gevolgen van een stroomstoring

Een stroomstoring kan onder andere ontstaan door een stroomonderbreking, werkzaamheden aan het elektriciteitsnet of een afwijkende spanning. Tevens kan het ontstaan door bijvoorbeeld een kabelbreuk bij graafwerkzaamheden of het springen van de stoppen in huis. De hinder die wordt ondervonden bij een stroomstoring is vaak erg vervelend, maar er kan ook wel degelijk materiële schade ontstaan. De schade die veruit het meest voorkomt, is het verlies van de inhoud van de vriezer of koelkast door bederven.

Als u recht heeft op een compensatie hoeft u deze niet zelf aan te vragen. Een compensatie wordt namelijk automatisch door de netbeheerder aan u uitbetaald. De compensatie moet niet beschouwd worden als een schadevergoeding maar meer als een tegemoetkoming voor het ongemak bij een storing.

Schade claimen op uw inboedelverzekering

Het kan natuurlijk voorkomen dat u, als gevolg van een stroomstoring, wel echt schade lijdt. Het is vaak zeer moeilijk om deze schade te verhalen op de netbeheerder. Dikwijls maakt u meer kans bij de inboedelverzekeraar. Echter, het bedrag dat de inboedelverzekeraar vergoedt kan heel erg verschillen. Bij sommige verzekeraars kan geclaimd worden bij een stroomstoring vanaf 4 en bij andere verzekeraars pas vanaf 6 uur. De ene verzekeraar vergoedt tot een bedrag van €250,- maar er zijn ook verzekeraars die geen maximum bedrag hanteren. Of en welk bedrag u vergoed krijgt bij een stroomstoring, kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op