800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bereken premie
tijdelijk -autoverzekering

Internationaal verzekeringsbewijs

Bereken direct de premie voor een internationaal verzekeringsbewijs

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Wilt u een voertuig tijdelijk verzekeren, maar kent uw verzekeringsmaatschappij geen verzekering voor een internationaal verzekeringsbewijs? Via Alpina kunt u een tijdelijke autoverzekering afsluiten waarmee het voertuig gedurende 15 dagen gedekt is op basis van een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

15 dagen dekking in Europa

Bij de 15-daagse tijdelijke verzekering heeft u dekking in Europa.

Groene kaart bij een tijdelijke autoverzekering

Alpina geeft bij de 15-daagse tijdelijke autoverzekering een groene kaart af. Na die 15 dagen vervalt automatisch de dekking. Let op! De verzekering biedt geen dekking voor schade aan het eigen voertuig.

Uw tijdelijke autoverzekering afsluiten in 5 minuten

Het is mogelijk om direct online uw tijdelijke autoverzekering af te sluiten. Na ontvangst van de betaling ontvangt u per e-mail het verzekeringsbewijs. Wij accepteren geen contante betalingen.

Online betalen

U kunt de premie direct via iDEAL betalen. Bij een tijdelijke verzekering voor de export kunt u naast iDEAL ook via Paypal betalen.

Tijdelijke verzekering ook voor andere voertuigen

De tijdelijke verzekering is er niet alleen voor personenauto’s maar ook voor bestelauto’s, vrachtwagens en campers.

Internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart)

Bij de 15-daagse dekking krijgt u het internationaal verzekeringsbewijs – de groene kaart – direct via e-mail toegezonden (dit kan 24 uur per dag en 7 dagen per week), en bij een Nederlands postadres de eerstvolgende werkdag per post. Desgewenst kunt u de groene kaart printen. Het is niet verplicht om het internationaal verzekeringsbewijs op groen papier te printen, maar als u dit niet doet kan dat in het buitenland problemen geven. Wij raden u daarom aan altijd te wachten op het originele internationaal verzekeringsbewijs of, indien dit niet mogelijk is, de groene kaart te printen op ‘groene kaart papier’ (verkrijgbaar in de boekhandel) of op ander groen papier. Tip! Regel tijdig uw tijdelijke autoverzekering, zodat u zeker weet dat u de groene kaart in huis heeft voordat u bijvoorbeeld de auto op gaat halen in het buitenland. De ingangsdatum van de groene kaart kan overigens uiterlijk 1 maand in de toekomst liggen.

Exportkenteken

Helaas kunnen wij u niet helpen met de aanvraag van een exportkenteken.

De tijdelijke verzekering is niet geschikt voor de import van voertuigen uit Duitsland.

Uit ervaring is gebleken dat men in Duitsland geen exportkenteken wil afgeven zonder EVB nummer. Hierdoor raden wij u ten zeerste af deze verzekering af te sluiten voor het importeren van een voertuig uit Duitsland.

Ons verzekeringsbewijs is geldig in Europa. De ervaring leert echter dat de beambte in Duitsland dit bewijs niet wil accepteren omdat deze niet is voorzien van een EVB nummer. De beambte zal u verplichten ter plekke een verzekering af te sluiten om het exportkenteken te ontvangen.

De groene kaart die door Alpina namens de verzekeringsmaatschappij wordt afgegeven is wettelijk gezien een internationaal verzekeringsbewijs, en dient dan ook door de buitenlandse autoriteiten als zodanig te worden geaccepteerd. In Duitsland wordt dit echter niet gedaan.

 Annuleren tijdelijke autoverzekering

De verzekering kan tot de ingangsdatum van de dekking geannuleerd worden, mits dit op een werkdag is en voor 17:00 uur is doorgegeven. Als de verzekeringsnemer dekking heeft of heeft genoten, is deze groene kaart middels het herroepingsrecht niet meer te annuleren.

Direct dekking

De tijdelijke verzekering is 24 uur per dag, 7 dagen per week te berekenen en af te sluiten. Wanneer u via onze website een premie berekent en de verzekering afsluit, krijgt u in de meeste gevallen direct een voorlopige dekking.

 Alpina Pluspakket

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij. Heeft iemand schade bij u veroorzaakt, maar heeft u geen dekking op uw eigen polis? 112schade.nl kan u volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij.

Voordelen autoverzekering bij Alpina.nl

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon. Dat houdt in dat we geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan welke maatschappij dan ook. En dat is een groot voordeel voor u. We zijn namelijk altijd op zoek naar het product met de laagste premie en de beste voorwaarden.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Bovendien wordt uw aanvraag voor een verzekering snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken, het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Ook heeft Alpina zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden worden geboden bij aankopen via het internet.

Bereken direct de premie voor een internationaal verzekeringsbewijs

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op