800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Bij een motorverzekering kun je ook nog kiezen voor een aantal aanvullende verzekeringen. Deze bieden geen dekking voor de motor zelf, maar bijvoorbeeld wel voor de opzittenden en voor je kleding en je helm. Je kunt zelfs kiezen voor een verzekering tegen pechhulp en voor rechtsbijstand.

 

aanvullende dekking motorverzekering

Ongevallen-opzittendenverzekering

Deze aanvullende verzekering keert eenmalig een bedrag uit als een opzittende door een ongeluk met de motor overlijdt of blijvend invalide raakt. De uitkering is onafhankelijk van de schuldvraag. De dekking geldt ook voor de bestuurder. Ook als de bestuurder zelf aansprakelijk is voor de schade, volgt er een uitkering. Materiële schade wordt niet door de verzekeraar uitgekeerd.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Schade-opzittendenverzekering

Deze aanvullende verzekering is vergelijkbaar met de ongevallen-opzittendenverzekering, maar de dekking is ruimer. In tegenstelling tot de goedkopere ongevallen-opzittendenverzekering keert deze verzekering ook materiële schade van de opzittenden uit. Ook de dekking bij letselschade is veel ruimer. De schade-opzittendenverzekering keert namelijk de werkelijke financiële schade uit. Bij arbeidsongeschiktheid kan het om honderdduizenden euro’s gaan in plaats van de maximaal tienduizenden die uit worden gekeerd door de ongevallen-opzittendenverzekering.

Rechtsbijstand

Met deze aanvullende verzekering heb je recht op rechtshulp bij geschillen en issues met betrekking tot jouw motor. Het kan gaan om juridische hulp gericht op overheidsinstellingen, maar je krijgt ook juridische hulp bij geschillen rondom een ongeval. De rechtsbijstand kan bijvoorbeeld jouw schade aan de motor verhalen op de veroorzaker van de schade.

Dekking voor helm, kleding en schoenen

Bezittingen die beschadigd raken en geen onderdeel van de motor vormen, kun je niet claimen op de motorverzekering. Door het kiezen van deze aanvullende verzekering zijn jouw helm, kleding en schoenen wel verzekerd. Let op! Sommige verzekeringen bieden standaard al dekking tot bijvoorbeeld €750. Wanneer dit het geval is, zie je het terug bij het vergelijken van motorverzekeringen via Alpina.nl.

Heb je aanvullend pechhulp nodig?

Je kunt bij verzekeraars tegenwoordig ook pechhulp meeverzekeren. De kosten zijn vaak lager in vergelijking met de bedrijven die zich volledig toeleggen op het bieden van pechhulp. Wel zo prettig om bij pech ergens op terug te kunnen vallen, vooral als de premie daarvoor goed betaalbaar is.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op