800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe sluit u een oldtimerverzekering?

Voor de wegenbelasting zijn er veranderingen doorgevoerd gericht op oldtimers. Voor de oldtimerverzekering gelden deze veranderingen niet. De Belastingdienst en verzekeraars hanteren eigen regels en voorwaarden. Het lastige is dat de regels en voorwaarden ook per verzekeraar afwijken. Hoe komt u er achter of uw auto in aanmerking komt voor een oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering is goedkoper in vergelijking met een verzekering voor een reguliere auto. U heeft er dus baat bij om uw auto aan te laten merken als een oldtimer. Dit weten verzekeraars ook, dus bewaken ze de grenzen tussen de reguliere autoverzekering en de oldtimerverzekering goed. De voorwaarden die verzekeraars stellen, verschillen sterk. Een aantal veel voorkomende eisen om een auto te mogen verzekeren als een oldtimer zijn:

  • Voor dagelijks gebruik heeft u ook nog een auto
  • Met de oldtimer wordt maar een maximaal aantal kilometers per jaar gereden (bijvoorbeeld 5.000 of 7.500 kilometer per jaar)
  • Voor de WA-cascooldtimerverzekering moet de auto getaxeerd worden
  • Het merk en type moeten door de verzekeraar erkend worden als een oldtimer
  • De auto is minimaal bijvoorbeeld 20 of 25 jaar oud
oldtimerverzekering hoe sluiten

Hoe verzekert u een oldtimer?

De meeste verzekeraars bieden voor de oldtimer twee verzekeringsvormen aan, namelijk de WA en de WA casco. De WA dekt schades aan anderen veroorzaakt door de oldtimer. Deze dekking moet wettelijk verplicht afgesloten worden door de eigenaar van het motorrijtuig. De WA-cascobiedt ook dekking tegen schade aan uw oldtimer. Heeft de auto een hoge waarde? Kiezen voor de WA casco oldtimerverzekering is de meest logische keuze. Voor auto’s met maar een geringe waarde kiest u voor de WA-verzekering. Bespaar vooral niet op de kwaliteit van de verzekering, maar vergelijk meerdere verzekeraars voor een goedkope en goede oldtimerverzekering.

Niet alleen auto’s verzekert u op een oldtimerverzekering

Bijvoorbeeld ook een motor of een brommer kunt u verzekeren op een oldtimerverzekering. De brommer moet minimaal 20 jaren oud zijn, en u mag maximaal 7.500 kilometer per jaar met de brommer rijden. Ook voor de motor geldt uiteraard dat het voertuig bestemd is voor recreatief gebruik. U bezit dus ook nog een motorrijtuig voor het dagelijkse gebruik.

Hoe komt u er achter bij welke verzekeraar u moet zijn?

Dit lijkt een ingewikkelde uitzoekklus, maar dat valt mee. Op Alpina.nl kunt u binnen een paar minuten diverse oldtimerverzekeringen onderling vergelijken. Het enige wat u moet doen is het invullen van het kenteken en nog een aantal aanvullende gegevens. Voldoet uw auto niet aan de voorwaarden voor een oldtimerverzekering? Geen probleem. In dat geval kunt u ook rekenen op een lage premie.

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op