Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Oldtimerverzekering Ongevallen-inzittendenverzekering

Ongevallen-inzittendenverzekering

De ongevallen-inzittendenverzekering is een veel gekozen aanvullende dekking bij een oldtimerverzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van één of meerdere passagiers ten gevolge van een ongeval met de verzekerde oldtimer. Ook als het de bestuurder overkomt, volgt de uitkering.

Vergelijkbaar met de schade-inzittendenverzekering keert deze verzekering een bedrag uit bij schade aan de inzittenden ten gevolge van één ongeval met de verzekerde oldtimer. Het blijft wel beperkt tot een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Onder welke voorwaarden wordt het verzekerd bedrag uitgekeerd?

De uitkering staat los van de schuldvraag. Voor de uitkering wordt er ook niet gewacht tot de schade volledig is afgewikkeld. Bij overlijden volgt er een uitkering van €5.000. Bij blijvende invaliditeit krijgt de gedupeerde €15.000 uitgekeerd. Hierbij wordt er met het uitkeren gewacht tot vaststaat dat het inderdaad om blijvende invaliditeit gaat. Dit kan een lange tijd in beslag nemen.

Ben je verplicht om je passagiers te verzekeren?

Nee, de ongevallen-inzittendenverzekering is niet verplicht. Wanneer de bestuurder van de oldtimer aansprakelijk is voor de schade, kan de verzekeraar van de oldtimer wel aansprakelijk gesteld worden. Als het vaststellen van de aansprakelijkheid van de bestuurder niet lukt, volgt er ook geen uitkering voor de inzittenden. In het geval de tegenpartij aansprakelijk is, kan deze voor de schade worden aangesproken. Voor de uitkering uit de ongevallen-inzittendenverzekering wordt er niet gekeken naar de aansprakelijkheid.

Is de ongevallen-inzittendenverzekering een aanrader?

De schade-inzittendenverzekering biedt een veel ruimere dekking. In dat opzicht is de ongevallen-inzittendenverzekering niet de beste keuze, maar wel de goedkopere keuze. Maar het verschil in dekking is dermate groot, dat de schade-inzittendenverzekering vooral een aanrader is. Deze verzekering keert bij invaliditeit de werkelijke schade uit in plaats van een tegemoetkoming van €15.000. Ook is materiële schade aan de bezittingen van de passagiers en de bestuurder te claimen op de schade-inzittendenverzekering.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op