800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Oldtimerverzekering Schade-inzittendenverzekering

Schade-inzittendenverzekering

De schade-inzittendenverzekering sluit je af om de schade aan inzittenden ten gevolge van een ongeval te verzekeren. Het kan zowel gaan om materiële schade als letselschade. Ook de bestuurder is verzekerd.

Bij een ongeval kun je de aansprakelijke partij aansprakelijk stellen voor de schade. Bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid van een inzittende kan de tegenpartij aangesproken worden voor de financiële schade door het ongeval. Helaas zijn het vaak langlopende processen en is het verhalen van letselschade op de tegenpartij vaak complex. Met de schade-inzittendenverzekering kun je jouw passagiers snel compenseren bij schade.

Ongevallen-inzittendenverzekering of schade-inzittendenverzekering

In vergelijking met de ongevallen-inzittendenverzekering biedt de schade-inzittendenverzekering een ruime dekking. De ongevallen-inzittendenverzekering keert bij schade eenmalig een bedrag van €5.000 uit bij overlijden van een inzittende ten gevolge van een ongeval. Bij blijvende invaliditeit keert de verzekeraar €15.000 uit. Bij de schade-inzittendenverzekering is de uitkering afgestemd op de werkelijke kosten. Bij blijvende invaliditeit blijft de financiële schade bijvoorbeeld niet beperkt tot €15.000. De schade door het niet meer kunnen werken kan in de honderdduizenden euro’s lopen.

Ook de bestuurder is verzekerd

Het afsluiten van de schade-inzittendenverzekering doe je in eerste instantie voor het goed verzekeren van je passagiers. Ook voor de bestuurder van de oldtimer kan het een belangrijke verzekering zijn. Aan de hand van een voorbeeld leggen wij het uit.

Een oldtimer is all risk verzekerd zonder aanvullende verzekeringen. De bestuurder maakt op de autosnelweg een stuurfoutje en komt met 120 kilometer per uur in de vangrail terecht. De schades aan de vangrail en de oldtimer worden door de verzekeraar vergoed. De bestuurder is zelfstandig ondernemer, maar door het ongeval raakt hij arbeidsongeschikt. Helaas heeft de bestuurder geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Door het ongeval raakt de bestuurder het maandelijkse inkomen kwijt. Onder voorwaarden bestaat er recht op een bijstandsuitkering.

Indien er naast de all risk oldtimerverzekering ook een schade-inzittendenverzekering afgesloten was, kon de bestuurder de financiële schade verhalen op deze verzekering. Uit dit voorbeeld blijkt dat het zeker geen zinloze verzekering is.

De premie bedraagt een paar euro per maand. Waarschijnlijk hoef je nooit een beroep te doen op de schade-inzittendenverzekering, maar voor de zekerheid is de verzekering zeker aan te raden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op