Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waar mag ik mijn oldtimer gebruiken volgens de oldtimerverzekering?

U kunt uw oldtimer goedkoop verzekeren op een speciale oldtimerverzekering, maar houd wel rekening met de voorwaarden die verzekeraars stellen. U bent zelf de baas over uw auto, maar in sommige gevallen is een oldtimerverzekering niet de meest geschikte verzekering voor een oldtimer.

De eerste vraag is natuurlijk: ‘Wanneer is een auto oud genoeg om te verzekeren op een oldtimerverzekering?’. De eisen verschillen per verzekeraar, maar toch is er wel een lijn in te ontdekken. Ga er maar vanuit dat de auto minimaal 20 jaar oud moet zijn, maar er zijn vaak meer voorwaarden. Verzekeraars kunnen bijvoorbeeld ook eisen dat het autotype niet meer in productie is of dat er een merkenclub voor is opgericht. Ook stellen verzekeraars vaak een maximaal aantal kilometers dat u met de auto mag rijden gedurende een jaar. De premie is namelijk gebaseerd op recreatief gebruik.

Niet alleen auto’s worden aangemerkt als oldtimers

Bijvoorbeeld ook een motor, bromfiets of een camper kunt u als een oldtimer verzekeren. Zelfs voor een oldtimer vrachtauto zijn er mogelijkheden. Ook als u twijfelt of uw motorrijtuig wel als oldtimer wordt gezien kunt u de vergelijking aangaan op Alpina.nl. Lukt het niet op een oldtimerverzekering? Geen probleem, dan vinden wij alsnog de meest geschikte verzekering tegen een aantrekkelijke premie.

waar mag ik oldtimer voor gebruiken

Biedt de oldtimerverzekering geen dekking voor woon-werkverkeer?

Sommige verzekeraars sluiten het gebruiken van de oldtimer voor woon-werkverkeer expliciet uit. Andere verzekeraars hebben dit niet letterlijk in de voorwaarden opgenomen, maar geven wel aan dat u maximaal 5.000 of 8.000 kilometer per jaar met de auto mag rijden. Als het niet letterlijk is uitgesloten in de polisvoorwaarden, biedt de oldtimerverzekering dus gewoon dekking.

Biedt de oldtimerverzekering dekking voor toerritten?

De auto gebruiken voor snelheidswedstrijden is niet verzekerd. Maar waar ligt de grens? U kunt meedoen aan een toerrit zonder een wedstrijdelement. In dat geval zal het meestal geen probleem zijn voor de oldtimerverzekering. Ook als het wedstrijdelement zit in de schoonheid van de auto zal de verzekeraar er niet moeilijk over doen. Om latere discussie te voorkomen kunt u beter eerst contact opnemen met de verzekeraar voordat u aan een toerrit meedoet. Met toestemming van de verzekeraar weet u zeker dat de verzekeraar niet moeilijk doet bij schade.

Biedt de oldtimerverzekering ook dekking tijdens de wintermaanden?

Er zijn verzekeraars die een verzekering bieden met een zogenaamde winterstop. In dat geval mag u gedurende de wintermaanden niet met de auto rijden. In ruil hiervoor krijgt u een korting op de premie. Zit er geen winterstop in de verzekering? Dan heeft u het hele jaar dekking.

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op