Biedt de opstalverzekering dekking bij schade opgelopen door zelf te klussen?

De kosten van een verbouwing kunt u laag houden door het zelf te doen. Op deze manier blijven de kosten beperkt tot de materiaalkosten en de nodige vrije tijd. Maar pas op! Bij schade kunnen er problemen ontstaan met de opstalverzekering. De verzekeraar kan bij schade veroorzaakt door een foutje bij de verbouwing de schade verhalen op diegene die verbouwd heeft. Wat nu als u zelf verbouwd heeft?

U wilt de woonkamer een aantal vierkante meters groter maken. Het werk uitbesteden kost u bijvoorbeeld €20.000. U werkt zelf in de bouw en heeft dit klusje al vaker geklaard, dus gaat u het zelf doen. Nu blijft de investering beperkt tot de materiaalkosten. Voor €6.000 is de uitbouw klaar. Na de eerste stevige regenbui blijkt dat de aanbouw niet volledig waterdicht is. De schade aan uw huis bedraagt €1.000. Gelukkig heeft u een opstalverzekering die dekking biedt. Maar keert de verzekeraar de €1.000 wel uit?

Kies voor de all risks opstalverzekering

Tot een aantal jaren geleden was de extra uitbreide opstalverzekering de dekking die verzekeraars standaard aanboden. Binnen deze opstalverzekering bestaat onder andere dekking tegen schade veroorzaakt door:

  • Brand
  • Storm
  • Hagelschade
  • Blikseminslag
  • Omvallen van bomen op het huis

Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor de veel ruimere all risks opstalverzekering. In de polisvoorwaarden is geen opsomming opgenomen van wat verzekerd is, maar worden juist een aantal uitsluitingen genoemd. Als het niet uitgesloten is, is het dus verzekerd in de opstalverzekering. Schade door een eigen foutje tijdens de verbouwing is dus verzekerd

Hoe is het huis verzekerd tijdens de verbouwing?

Voor het verzekeren gaat de verzekeraar er niet vanuit dat u in een bouwput woont. Het intensief verbouwen van een huis neemt extra risico’s met zich mee. Dat is ook de reden dat schade tijdens een verbouwing niet verzekerd is op de opstalverzekering. Bijvoorbeeld lekkageschade in een nog niet waterdichte uitbouw is niet verzekerd.

De aannemer aansprakelijk stellen voor schade

Laat u uw huis verbouwen door een aannemer? Dan kunt u bij schade de aannemer aansprakelijk stellen voor de schade. De inboedel- of de opstalverzekering kan dekking bieden voor de schade. Dien de schade in dat geval in bij de verzekeraar. De verzekeraar neemt het verhaalproces dan over.

Goedkope opstalverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-03-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op