800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Allrisk woonverzekering

Een opstalverzekering oftewel een woonverzekering of woonhuisverzekering verzekert uw onroerend goed. Dat wil zeggen de grond, inclusief alle zaken die zich daarin of daarop bevinden die aard- of nagelvast zijn.

Opstalverzekering dekking

Wat dekt een allrisk opstalverzekering?

Bij het afsluiten van een woonverzekering zijn er verschillende dekkingen mogelijk. Wat u krijgt uitgekeerd bij schade, wordt bepaald door de dekking die u kiest. Hierdoor is het belangrijk om te kijken welke dekking het beste bij u en uw huis past.

Er zijn verschillende dekkingen binnen een woonverzekering die u vaak zult tegenkomen. De meest uitgebreide is de allrisk woonverzekering. Hiermee zijn de meest voorkomende schades verzekerd. U bent dan verzekerd voor onder andere schades als een ontploffing, brand, blikseminslag en omvallende bomen. De kosten om verdere schade te voorkomen of om schade op te ruimen, zijn hierbij vaak ook gedekt. Wanneer u een allrisk woonverzekering heeft, worden deze kosten in de meeste gevallen tot een maximaal bedrag vergoed. Daarnaast bent u met deze verzekering ook gedekt voor schade die door plotselinge onvoorziene gebeurtenissen ontstaat. Ook wanneer u zelf per ongeluk schade aanricht aan de opstal. Verder zijn stormschade (vanaf windkracht 7), waterschade, diefstal en inbraakschades gedekt. Ook als er niks is buit gemaakt en er alleen braakschade is.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat dekt de allrisk opstalverzekering niet? – Uitsluitingen

Er zijn een aantal schadeoorzaken waarvoor een allrisk opstalverzekering geen dekking biedt. In de polisvoorwaarden worden deze schades expliciet vermeld. Denk hierbij aan schades die als gevolg van opzet of roekeloosheid van de verzekeringnemer zijn veroorzaakt.

Naast deze schades zijn er een aantal uitsluitingen waarvoor een allrisk opstalverzekering nooit dekking biedt. Voorbeelden hiervan zijn schades als gevolg van een (natuur)ramp/catastrofe zoals een overstroming of een aardbeving.

Dekkingen opstalverzekering

De opstalverzekering kent doorgaans 4 soorten dekkingen:

  • Branddekking. Dit is de meest beperkte verzekering.
  • De uitgebreide gevarendekking (UGV).
  • De UGV+.
  • De allriskdekking. Dit is de meest complete gevarendekking.

Bereken direct de premie van uw opstalverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op