800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoeveel eigen risico betaalt u in de opstalverzekering?

Bij het vergelijken van de opstalverzekering speelt ook het eigen risico een bepalende rol. Het maakt nogal een verschil of de verzekeraar het volledige schadebedrag aan u uitkeert, of dat u  €500 zelf moet betalen. De hoogte van het eigen risico kan ook afhankelijk zijn van de schadeoorzaak.

Met de opstalverzekering verzekert u uw huis tegen schades als brand, inbraak en storm. Na een schade keert de verzekeraar een bedrag uit waarmee u de schade weer kunt herstellen. Maar verzekeraars leggen graag een deel van de schadelast bij de verzekerde neer. Het hanteren van een eigen risico verlaagt van iedere schade het door de verzekeraar uit te keren schadebedrag. En kleine schades die het eigen risico niet overtreffen hoeft de verzekeraar niet in behandeling te nemen. Dit zorgt weer voor lagere kosten voor de verzekeraar.

hoeveel eigen risico

Hoeveel eigen risico betaalt u?

Er is standaard een eigen risico die de meeste verzekeraars in rekening brengen Er zijn verzekeraars die een eigen risico hanteren van €500, maar gebruikelijker is €100 tot €300. Er zijn ook verzekeraars die het eigen risico op nul stellen. Bij het vergelijken maakt dit nogal een verschil. U kunt beter iets meer per maand betalen dan bij schade zelf €500 moeten betalen. Bij storm brengen verzekeraars vaak een hoger bedrag aan eigen risico bij de verzekerden in rekening.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoeveel betaalt u zelf bij een stormschade in de opstalverzekering?

In de opstalverzekering is stormschade standaard meeverzekerd, maar de verschillen tussen verzekeraars zijn groot wat betreft het eigen risico. Verzekeraars brengen bij storm een extra eigen risico in rekening. Het gaat vaak om een percentage of promillage van het verzekerd bedrag met een bepaald minimum en maximum bedrag. Vaak komt het neer op een extra eigen risico van €225 tot €500.

Kiezen voor een lagere premie of een hoger eigen risico?

U wilt natuurlijk het liefst de laagst mogelijke maandlasten, maar tegen welke prijs? U wilt natuurlijk wel voorkomen dat u bij een schade veel euro’s moet bijleggen. Ook als u nooit schade hebt, kan het u in één jaar toch meerdere keren overkomen. Door het vergelijken kunt u eenvoudiger een besparing op de maandlasten realiseren. Zo kiest u voor de laagste premie, maar heeft u wel de beste opstalverzekering.

Hoe verrekent de verzekeraar het eigen risico in de opstalverzekering?

Stel, u heeft een schade van €2.000 aan de achterdeur en het kozijn door een inbraak. Als u een eigen risico heeft van €250, keert de verzekeraar de factuur van het herstellen maar deels uit. De rest kunt u zelf betalen aan de hersteller. Of de verzekeraar keert de factuur voor herstel wel volledig uit, en verhaalt vervolgens de €250 op u.

Ga dus het liefst voor een opstalverzekering zonder eigen risico. Door het vergelijken op Alpina.nl houdt u de premie laag.

Goedkope opstalverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op