800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Is de opstal verzekerd bij een verhuurde woning?

Als eigenaar van een woning bent u verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. Ook als u de woning verhuurt. Een opstalverzekering dekt schade aan uw woning en de daarbij behorende onroerende zaken (zaken die niet verplaatsbaar zijn ofwel aard- en nagelvast). Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde keuken en een bij het huis horende schuur of schutting. Vaak zitten er wel een aantal voorwaarden aan het afsluiten van een opstalverzekering voor een verhuurde woning. Wij leggen het u uit.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

verhuurde woning

Verhuurde woning verzekeren

Als u een woning koopt met een hypotheek, eist de bank van u dat u een opstalverzekering afsluit voor de woning. Zo weten ze zeker dat u de hypotheek nog kunt betalen als u huis bijvoorbeeld afbrandt. Ook als u een woning heeft zonder hypotheek is het echter verstandig om een opstalverzekering af te sluiten. Met een opstalverzekering is uw woning verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand, storm, inbraak en vandalisme. Ook als u een woning heeft en deze verhuurd, bent u verantwoordelijk voor het verzekeren van de woning. Als verhuurder bent u namelijk aansprakelijk voor de woning. Het afsluiten van een opstalverzekering voor een huurwoning gaat hetzelfde als voor uw eigen woning, met als verschil dat u aangeeft bij de verzekeraar dat u de woning verhuurd.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Voorwaarden aan het verzekeren van een verhuurde woning

Elke verzekeraar stelt eigen voorwaarden aan het afsluiten van een opstalverzekering. Voordat u een opstalverzekering afsluit, is het daarom belangrijk dat u weet of u en uw woning u aan deze voorwaarden voldoen. Het kan namelijk zijn dat er een aantal zaken zijn uitgesloten van dekking als het gaat om een verhuurde woning. Bij sommige verzekeraars mag u een huurwoning alleen tijdelijk verhuren, voor een maximumaantal dagen. Ook kijkt een verzekeraar of u de gehele woning verhuurt, of slechts een aantal kamers. Daarnaast is het van belang aan wie u de woning verhuurt. De meeste verzekeraars accepteren een stel of een gezin als huurders, maar een groep studenten is bijvoorbeeld vaak uitgesloten van dekking. Ook een combinatie van meerdere groepen wordt niet altijd geaccepteerd. Controleer dit altijd even in de polisvoorwaarden. Soms accepteert een verzekeraar bepaalde zaken wel, maar wel tegen een hogere premie.

Sluit direct een opstalverzekering af via Alpina

Zoekt u een opstalverzekering voor uw huurwoning? Gebruik onze handige online vergelijker om te kijken welke opstalverzekering het beste bij uw woning past. Na het invullen van een aantal gegevens over het huis krijgt u een handig overzicht van alle aanbieders, inclusief bijbehorende premies en voorwaarden. Kijk de voorwaarden goed door voordat u uw keuze maakt, zodat u zeker weet hoe u verzekerd bent en welke zaken zijn uitgesloten van dekking. Als u de juiste opstalverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten.

Meer weten over een opstalverzekering of heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op. We zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 te bereiken op 030 – 688 37 00. U kunt ons uw vraag ook altijd via de chat, WhatsApp of Messenger sturen.

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op