Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe verzeker je een quad?

Een quad is een gekentekend voertuig waar een verzekeringsplicht voor geldt. Hoe pak je het aan en waar kun je de quadverzekering het beste afsluiten? Wij helpen jou verder.

De term quad is een ruim begrip. Er zijn quads die worden gezien als een bromfiets, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook vallen onder de noemer personenauto of motor. Welk rijbewijs je nodig hebt is dus ook afhankelijk van het aan het kenteken gekoppelde label. Voor het verzekeren maakt het ook een groot verschil welk type het is.

Hoe verzeker jij jouw quad?

De wettelijk verplichte WA-verzekering kom je niet onderuit. Deze verzekering dekt de schade die met of door de quad wordt veroorzaakt. Wanneer je deze dekking onvoldoende vindt, kun je kiezen voor de WA + Diefstal en Brand. Naast de aansprakelijkheidsschade betaalt de verzekeraar ook uit bij bepaalde schadeoorzaken. Bij diefstal van de quad of bij aanrijding met loslopende dieren krijg je bijvoorbeeld de schade aan jouw quad uitgekeerd. De meest uitgebreide WA + diefstal,brand en aanrijding keert bijvoorbeeld ook jouw schade uit als door jouw schuld een ongeval ontstaat. Uiteraard kost de meest uitgebreide quadverzekering jou ook het meest.

Hoe verzeker je een quad

Wanneer kies je welke dekking?

Eigenlijk is het zeer eenvoudig. Je gaat voor de meest uitgebreide quadverzekering. Valt de premie onredelijk hoog uit ten opzichte van de waarde van het motorrijtuig? Dan kies je voor een beperktere dekking. Dat is het voordeel van het vergelijken. Je krijgt in één keer van meerdere verzekeraars een voorstel. Hierdoor kun je jouw quad mogelijk WA + Diefstal, Brand en aanrijding verzekeren tegen een bedrag waarvoor je bij een andere verzekeraar terecht kunt voor de WA + Diefstal en Brand.

Wat moet je weten om de quad te verzekeren?

Bij het verzekeren worden er vragen gesteld over de regelmatige bestuurder en over het motorrijtuig. Met de kentekenkaart bij de hand kun je deze vragen eenvoudig beantwoorden. Het gaat om de volgende opgevraagde gegevens:

  • Kenteken
  • Bouwjaar
  • Gewicht
  • Cilinderinhoud
  • Vermogen in kW

Onder welke noemer valt jouw quad?

Dit vind je terug op de kentekenkaart. Als je deze niet beschikbaar hebt, kun je op de website van de RDW nagaan welk type motorrijtuig de quad is. Met deze informatie kun je op zoek naar de meest geschikte verzekering. Gelukkig hoef je niet zelf aan het shoppen voor een goede verzekering. Je kunt een vergelijking maken op Alpina.nl. Je voert de gevraagde gegevens in en de meest geschikte verzekering rolt uit de vergelijking.

Voor een quad die als bromfiets wordt gezien kun je voor het vergelijken uitgaan van een bromfiets / scooter. Op de kentekenkaart kunt je zien hoe het voertuig geregistreerd staat.

Bereken direct de premie van uw Quadverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op