Kan ik een rechtsbijstandverzekering direct gebruiken na afsluiten?

Vaak wordt een rechtsbijstandverzekering pas afgesloten op het moment dat men hem nodig heeft. Helaas is het dan eigenlijk al te laat. De meeste verzekeraars hanteren een wachttijd bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Dit betekent dat u niet meteen dekking heeft op het moment dat u de verzekering afsluit. Maar bestaat er ook een rechtsbijstandverzekering die u direct kunt gebruiken?

Waarom is er een wachttijd?

De reden dat u niet direct gebruik kunt maken van uw rechtsbijstandverzekering, is omdat verzekeraars geen rechtsbijstand willen bieden bij lopende conflicten. In dat geval had u namelijk al eerder een rechtsbijstandverzekering moeten afsluiten vinden ze, en niet pas op het moment dat u hem nodig heeft. Anders kan het voorkomen dat iemand ná zijn ontslag snel een rechtsbijstandverzekering afsluit, om deze vervolgens weer op te zeggen zodra het conflict is opgelost. Dan maakt u eigenlijk misbruik van de verzekeraar.

Hetzelfde geldt voor voorziene conflicten. Als u een conflict van te voren al kon zien aankomen kunt u geen aanspraak doen op uw rechtsbijstandverzekering. Dit geldt nog steeds als de wachttijd al voorbij is. Een te voorzien conflict is bijvoorbeeld een aangekondigde reorganisatie.

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Er bestaan ook rechtsbijstandverzekeringen waar u direct gebruik van kunt maken. Een aantal verzekeraars bieden tegenwoordig namelijk een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd aan. Na het afsluiten van de verzekering bent u dan direct verzekerd bij een conflict. Let wel goed op, want er zitten vaak een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo is ook bij een rechtsbijstandverzekering die u direct kunt gebruiken, een lopend conflict uitgesloten. Het heeft dus alsnog geen zin om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten op de dag dat u bent ontslagen of in een conflict verwikkeld raakt met uw huisbaas.

Sluit een rechtsbijstandverzekering af via Alpina

Wilt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten en direct gebruiken? Dat kan via Alpina! Met onze online vergelijkingstool kunt u eenvoudig verzekeraars vergelijken. Kijk niet alleen naar de wachttijd van een verzekeraar, maar vooral naar de juiste dekking en de polisvoorwaarden. Dan weet u zeker dat u verzekerd bent van goede rechtsbijstand op het moment dat u dat nodig heeft.

Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens kunt u aangeven welke modules u aan wilt zetten. Vervolgens krijgt u een indicatie van de maandelijkse premie. Heeft u de juiste rechtsbijstandverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten! Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. U kunt ons bellen op 088 – 6883700 of een berichtje sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 23-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op