Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is er ook een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd?

Veel mensen denken pas aan een rechtsbijstandsverzekering op het moment dat ze er een nodig hebben. En dan is het eigenlijk al te laat. Veel verzekeraar hanteren namelijk een wachttijd bij een rechtsbijstandsverzekering, wat betekent dat u niet meteen dekking heeft zodra uw de verzekering afsluit. Maar bestaat er ook een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd?

rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Wat houdt wachttijd bij een rechtsbijstandsverzekering in?

Met een wachttijd kunt u niet direct beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering, zodra u hem afsluit. Stel dat u op 1 juli een rechtsbijstandverzekering afsluit en begin oktober in een vervelend conflict verwikkeld raakt met uw werkgever. In de polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandsverzekering staat dat u een wachttijd heeft van zes maanden. In dat geval kunt u dus nog geen aanspraak maken op uw rechtsbijstandsverzekering, omdat u nog in de wachttijd zit. Het verschilt per verzekeraar hoelang de wachttijd is, meestal is dit 3 tot 6 maanden.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom wordt er een wachttijd gehanteerd?

Verzekeraars hanteren een wachttijd, omdat ze geen rechtsbijstandverzekering willen bieden bij lopende conflicten, of conflicten die te verwachten zijn. In dat geval had u namelijk al een verzekering moeten afsluiten, en niet pas op het moment dat u hem nodig heeft. Anders komt het voor dat iemand op maandag ontslagen wordt, en op dinsdag een rechtsbijstandverzekering afsluit. Om deze vervolgens weer op te zeggen, zodra het issue is opgelost. Op die manier maakt u eigenlijk misbruik van de verzekeraar. Om risico tegen te gaan en meer zekerheid te garanderen, hanteren verzekeraars daarom een wachttijd.

Daarnaast biedt uw rechtsbijstandverzekering dus geen dekking bij voorziene conflicten. Dit houdt in dat u geen aanspraak kan doen op uw rechtsbijstandverzekering, bij conflicten die u al kan zien aankomen, zoals bijvoorbeeld een aangekondigde reorganisatie.

Verzekeraars zonder wachttijd

Sommige verzekeraars bieden tegenwoordig rechtsbijstandverzekeringen zonder wachttijd aan. Dat is natuurlijk erg aantrekkelijk, u bent dan direct verzekerd. Er zitten echter meestal toch een aantal voorwaarden aan een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. Zo zijn ook bij een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd, lopende conflicten uitgesloten van de dekking. Het heeft dus ook dan geen zin om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten op de dag dat u bent ontslagen. Eigenlijk is er wat lopende conflicten betreft dus geen verschil met een rechtsbijstandverzekering mét wachttijd.

Sluit een rechtsbijstandverzekering af zonder wachttijd

Wilt u een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd afsluiten? Dat kan via Alpina! Met onze online vergelijkingstool kunt u eenvoudig verzekeraars vergelijken om zo een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd te vinden. Maar focus u niet alleen daarop. Het gaat natuurlijk vooral om het kiezen van de juiste verzekering en de juiste module. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent op het moment dat u onverhoopt juridische hulp nodig heeft.

Vul uw gegevens in, in onze online tool en kies welke modules u aan wilt zetten. Vervolgens krijgt u een indicatie van de maandelijkse premie. Zodra u de beste rechtsbijstandverzekering, met of zonder wachttijd, heeft gekozen kunt u deze meteen eenvoudig online afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie snel en eenvoudig!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op