Bestaat er een rechtsbijstandverzekering die direct ingaat?

Een rechtsbijstandverzekering is meestal niet de verzekering waar u het eerste aan denkt. Toch is het juist een verzekering die u op tijd moet afsluiten, omdat de meeste verzekeraars een wachttijd hanteren bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering die direct ingaat is zeldzaam, en meestal zitten er dan een aantal voorwaarden aan verbonden. Op Alpina.nl leggen we het u uit.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Rechtsbijstandverzekering gaat niet direct in vanwege wachttijd

Een rechtsbijstandverzekering gaat vaak niet direct in, vanwege de wachttijd die de meeste verzekeraars hebben. Door deze wachttijd kunt u niet direct beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering nadat u hem heeft afgesloten. De wachttijd verschilt per verzekeraar, maar meestal is dit 3 tot 6 maanden. Dat houdt in dat als u op 1 juli een rechtsbijstandverzekering afsluit en u op 1 september in een arbeidsconflict verwikkeld raakt, u nog geen aanspraak kunt maken op uw rechtsbijstandverzekering.

Is er een rechtsbijstandverzekering die wel direct ingaat?

Er bestaan ook een aantal rechtsbijstandverzekeringen die direct ingaan. Deze verzekeraars hanteren namelijk geen wachttijd. Dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk, waarom zou u dan een rechtsbijstandverzekering met wachttijd afsluiten? Er zitten echter wel een aantal voorwaarden verbonden aan een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. Zo is ook bij een rechtsbijstandverzekering die direct ingaat een lopend conflict uitgesloten van dekking. Dat betekent dat het alsnog geen zin heeft om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten op de dag dat u in een conflict verwikkeld raakt, bijvoorbeeld met uw werkgever of huisbaas.

Sluit direct een rechtsbijstandverzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u rechtsbijstandverzekeringen met en zonder wachttijd vergelijken. Zo vindt u eenvoudig de beste verzekering. Let echter niet alleen op de wachttijd, maar kijk ook goed naar de dekking. Een rechtsbijstandverzekering is namelijk opgebouwd uit verschillende modules. Vul uw gegevens in, in onze online tool en kies welke modules u aan wilt zetten. Vervolgens krijgt u een indicatie van de maandelijkse premie. Zodra u de beste rechtsbijstandverzekering, met of zonder wachttijd, heeft gekozen kunt u deze meteen eenvoudig online afsluiten.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op