800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Scooterverzekering opzeggen en scooter verkopen

In het verleden werden bromfietsen en scooters verkocht inclusief de scooterverzekering. Tegenwoordig is deze verzekering in dat opzicht te vergelijken met een autoverzekering. Een scooterverzekering moet apart afgesloten worden. Maar dat betekent dat, als je scooter verkocht is, je nog steeds een scooterverzekering hebt. Wat moet je dan met de verzekering doen nadat de scooter of bromfiets verkocht is?

De meeste verzekeringen kennen tegenwoordig een contractperiode van één jaar. Na deze periode zijn ze dagelijks opzegbaar. Verzekeraars mogen echter wel een opzegtermijn van één maand aanhouden.

 

scooter verkocht

Contract scooterverzekering openbreken

Een scooterverzekering is meestal een contract voor één jaar. Bij verkoop kun je dan de verzekering per de verkoopdatum beëindigen. Hierbij geldt wel als voorwaarde dat de verkoop binnen 30 dagen gemeld moet worden. Wil je na 30 dagen opzeggen? Dan wordt de polis pas beëindigd per de datum dat de verkoop gemeld is. Na een contractperiode van één jaar, zal de verzekeraar de verzekering weer voor een jaar verlengen. Je kunt de verzekering dan tussentijds opzeggen zonder specifieke reden.

Besparen op jouw scooterverzekering? Vergelijk premies!

Scooterverzekering opzeggen?

Als je je scooterverzekering op wilt zeggen, is het een goed idee om dit schriftelijk of via e-mail te doen. Telefonisch kan ook, maar niet alle verzekeraars accepteren dit. Officieel moet je de opzegging aangetekend versturen, maar deze kosten kun je besparen. Je kunt namelijk ook schriftelijk of via een e-mail opzeggen en een bevestiging van ontvangst van de beëindiging van de scooterverzekering vragen. Bij beëindiging in verband met verkoop, kan de verzekeraar een kopie van het vrijwaringsbewijs opvragen.

Opgebouwde schadevrije jaren

De schadevrije jaren die je met de scooterverzekering hebt opgebouwd, kun je na het opzeggen meenemen naar een andere verzekeraar. Deze jaren geven recht op een korting op de verschuldigde premie.

Scooterverzekering overdragen?

Een scooterverzekering is persoonlijk en is niet over te dragen op de koper van de scooter. Er moet een nieuwe verzekering afgesloten worden door de nieuwe eigenaar.

Teveel betaalde premie bij beëindiging

Na het opzeggen van de verzekering heb je recht op teruggave van de teveel betaalde premie. De verzekeraar gaat berekenen wat er teveel betaald is en dit krijg je teruggestort. Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar poliskosten in rekening kan brengen. Dit verlaagt de restitutie en kan er zelfs voor zorgen dat je nog bij moet betalen.

Vergelijk je verzekering ook eens met andere verzekeraars. De kans is namelijk groot dat je veel geld kunt besparen door over te stappen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op