Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat kost een scootmobielverzekering?

Bij het afsluiten van een scootmobielverzekering wilt u natuurlijk weten hoeveel premie u moet betalen. Wat een scootmobielverzekering kost hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het risico wat u wilt lopen. Hoe hoger het risico voor de verzekeraar, hoe meer premie u betaalt. Daarnaast is de leeftijd van uw scootmobiel en het soort voertuig ook bepalend voor de premie.

Er zijn maar enkele verzekeraars die scootmobielverzekeringen aanbieden. Bij Alpina kunnen we u helpen met het vergelijken en afsluiten van scootmobielverzekeringen.

Hoe wordt de premie bepaald?

De scootmobielverzekering is een relatief eenvoudige verzekering. Bij een autoverzekering hangt de premie onder andere af van het aantal schadevrije jaren. Echter bij een scootmobielverzekering bouw je geen schadevrije jaren op. Ook het gewicht van een scootmobiel en hoe vaak het voertuig wordt gebruikt, zijn geen premiebepalende factoren. De dekkingsvorm, het soort scootmobiel en de leeftijd van de bestuurder kan wel invloed hebben op de kosten van een scootmobielverzekering.

Scootmobielverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Wat kost een scootmobielverzekering?

Wat een scootmobielverzekering u per maand kost hangt voor een groot deel af van de dekking die u kiest. De WA scootmobielverzekering is verplicht. Dit is ook de goedkoopste verzekeringsvorm. De kosten variëren van een paar tientjes tot iets boven de honderd euro voor een jaar. De hoogste premie betaalt u voor de allrisk scootmobielverzekering. De premie is in dat geval ook afhankelijk van de cataloguswaarde van de scootmobiel. Lees hier meer over de verschillende dekkingen voor uw scootmobiel.

Overdekt of niet overdekt voertuig

De premie van een scootmobielverzekering hangt ook af van het soort scootmobiel. De kosten voor het verzekeren van een overdekte scootmobiel zijn aanzienlijk hoger dan een niet-overdekte scootmobiel. Let wel op dat een overdekte scootmobiel vaak alleen te verzekeren door bestuurders met een lichamelijke beperking.

Eigen risico scootmobielverzekering

Bij een scootmobielverzekering heeft u ook te maken met een eigen risico. Dit houdt in dat de eerste kosten die u maakt in het geval van schade voor eigen rekening zijn. De verschillen tussen de verzekeraars kunnen groot zijn en ook afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder. Zo geldt er bij een scootmobielverzekering met een WA-of Allrisk dekking een eigen risico van € 750,- bij schade door een bestuurder die jonger is dan 24 jaar. Voor de module Allrisk (Casco) geldt daarnaast een standaard eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.

Scootmobiel verzekering afsluiten voor een jaar

Verzekeringen voor een scootmobiel lopen van mei tot mei. U sluit de verzekering ook af voor die gehele periode. U kunt ervoor kiezen om de premie per maand, kwartaal of per jaar te betalen. Door de premie maakt dit geen verschil. Gaat de verzekering pas per oktober in? Dan loopt deze door tot mei van het volgende jaar.

Mocht de verzekering binnen het jaar beëindigd worden, dan ontvangt u uiteraard teveel betaalde premie terug.

Aanvullende verzekeringen scootmobiel: verhaalrechtsbijstand

Wanneer u een scootmobielverzekering afsluit, kunt u zich nog aanvullend verzekeren voor verhaalrechtsbijstand. Met deze dekking wordt in het geval van een ongeluk, de schade en bijkomende kosten van de schade ten gevolge van het ongeluk, verhaald op de tegenpartij indien deze aansprakelijk is.

 

Scootmobiel verzekering vergelijken

Vergelijk op onze website de premie voor een scootmobielverzekering en sluit de verzekering direct af. Dit kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Op die manier komt u erachter welke verzekering het beste bij u past. Bij het vergelijken van scootmobielverzekeringen zijn er verschillende premiebepalende factoren:

  1. De gekozen dekking
  2. Het type scootmobiel (open of overdekt)
  3. Uw leeftijd kan een rol spelen

Scootmobiel verzekering berekenen

Bij het berekenen van de premie voor een scootmobielverzekering zult u als eerste naar de hoogte van de premie kijken. Toch is de dekking minstens zo belangrijk. Kiest u voor een lage premie of een ruime dekking? Wanneer u via alpina.nl de premie berekent, krijgt u kwaliteit voor een lage premie. Wij hebben de beste opties al voor u geselecteerd.

Scootmobiel verzekering afsluiten

Ondanks dat een scootmobiel geen kenteken heeft, bent u vanaf het moment dat de scootmobiel op uw naam staat verplicht om een verzekering af te sluiten. Na het afsluiten van een scootmobielverzekering ontvangt u van de verzekeraar een verzekeringsplaatje. U bent verplicht om het verzekeringsplaatje achterop uw scootmobiel te monteren. U ontvangt jaarlijks een nieuw verzekeringsplaatje.

Bereken online de premie van uw scootmobielverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op