Hoe vergelijk ik een aansprakelijkheidsverzekering?

Bijna alle verzekeraars in Nederland bieden ook een aansprakelijkheidsverzekering aan. U heeft dus ontzettend veel keuze hierin, maar waar moet u nu op letten bij het vergelijken van de verschillende en vele aanbieders? Is naar de hoogte van de premie kijken voldoende? Hieronder geven wij u enkele handvatten om aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat u een goede keuze kunt maken.

 

Welke gegevens zijn er nodig om te kunnen vergelijken?

De premie van de aansprakelijkheidsverzekering is niet voor iedereen standaard hetzelfde. Zo maakt het bijvoorbeeld verschil of u alleenstaand bent of een gezin heeft. Ook het maximale verzekerde bedrag per gebeurtenis en een eventueel eigen risico zijn premiebepalend. Bij sommige verzekeraars kunt u voorgaande namelijk zelf kiezen/bepalen.
Sommige verzekeraars hebben nog meer premiebepalende factoren opgenomen in hun premieberekening.

Dit houdt in dat u bovengenoemde gegevens minimaal nodig heeft om de aansprakelijkheidsverzekeringen van verschillende verzekeraars onderling te kunnen vergelijken.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen?

Het belangrijkste bij een verzekering is altijd de vraag ‘wat dekt deze verzekering?’. En ‘wat dekt de verzekering niet? welke zaken zijn uitgesloten van de dekking?’. Zo voorkomt u dat u appels met peren gaat vergelijken.

Als bijvoorbeeld het verzekerde bedrag en de hoogte van het eigen risico niet overeenkomen bij twee verschillende verzekeraars, dan kunt u niet enkel vergelijken op basis van premie.

De meeste verzekeraars bieden u een korting aan, wanneer u ook de overige verzekeringen bij hen afsluit. Zoals bijvoorbeeld een inboedel- opstal- en rechtsbijstandverzekering. Dit wordt pakketkorting genoemd. Ook dit zou uw keuze kunnen beïnvloeden.

Kan ik via Alpina een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Wij werken samen met meerdere aanbieders voor wat betreft de aansprakelijkheidsverzekering. Ook bij ons kunt u dus verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. U kunt dit online doen, maar ook via telefonisch contact met onze medewerkers. Net wat uw voorkeur heeft! Wij helpen u graag hiermee.

Lees ook:

Bereken direct de premie voor uw aansprakelijkheidsverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-10-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op