Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Autoverzekering Dekking beperkt casco of all risk

Autoverzekering beperkt casco of all risk: wat is het verschil?

Bij het vergelijken van een autoverzekering is het van belang om te weten voor welke dekking je kiest. Je dient minimaal een WA-dekking te hebben. Hiermee verzeker je jezelf voor schade die je aan anderen toebrengt. Wil je een uitgebreidere dekking dan kun je kiezen voor een beperkt casco of een all risk autoverzekering. Met een beperkt casco ben je bijvoorbeeld verzekerd voor hagel-of brandschade. De meest uitgebreide autoverzekering waar je voor kunt kiezen is de all risk dekking. Vanzelfsprekend is dit ook meteen de duurste.

Autoverzekering beperkt casco of all risk

De keuze die je maakt voor een autoverzekering met een all risk of beperkt casco dekking hangt af van diverse factoren. Zo is de all risk de duurste autoverzekering. Deze dekking is het meest uitgebreid. Daardoor is de premie ook hoger, omdat de verzekeraar hier de meeste risico’s loopt. Prijs zal dan ook een belangrijke overweging zijn in het kiezen van een dekking. Daarnaast is de leeftijd van de auto van belang. Over het algemeen zal je een wat oudere auto niet all risk verzekeren, omdat deze dat simpelweg niet meer waard is.

Goedkope Autoverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

De dekking van je autoverzekering

We kijken naar je auto, vergelijken een groot aantal autoverzekeringen en helpen je met het kiezen van een passende dekking.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Wanneer kies je voor een WA-dekking?

De WA-dekking is de goedkoopste, maar ook de meest minimale dekking. In Nederland ben je als auto-eigenaar verplicht om minimaal een WA-dekking voor je auto af te sluiten. Met een WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor schade aan derden. Schade aan je eigen auto kun je dus niet claimen bij de autoverzekering. Door de beperkte dekking is deze autoverzekering meer geschikt voor wat oudere auto’s die een lagere dagwaarde hebben.

Wanneer kies je voor een WA-beperkt casco dekking?

Indien je de WA-dekking te minimaal vindt, kun je voor een WA beperkt casco dekking kiezen. Deze dekking is een middenweg tussen de WA-dekking en de all risk autoverzekering. De premie is iets hoger dan de WA-dekking, maar dan ben je wel ruimer verzekerd. Het beperkt casco gedeelte vergoedt schade door een aantal in de polisvoorwaarden opgesomde schadeoorzaken. De exacte dekking kan per verzekeraar op onderdelen verschillen, maar in grote lijnen komt het neer op een vergoeding voor de volgende oorzaken:

Wanneer kiezen voor een all risk dekking (WA-casco)?

De all risk dekking is de meest uitgebreide autoverzekering. Je krijgt ook schade aan je eigen auto uitgekeerd wanneer je een ongeval veroorzaakt. De premie van een all risk verzekering ligt daarom hoger dan bij een beperkt casco dekking. Bij nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar oud is deze dekking standaard. Toch kan het ook voor auto’s ouder dan 6 jaar aan te raden zijn om een all risk autoverzekering af te sluiten, in plaats van een beperkt casco dekking. Tegenwoordig gaan auto’s met gemak 15 jaar mee. Daarom kan een auto van 8 jaar oud nog steeds een hoge dagwaarde hebben. Of je kiest voor een beperkt casco of all risk dekking zal daarom afhangen van de waarde van de auto. Bovendien is het natuurlijk aan jou de keuze wat je maandelijks aan premie wilt betalen. Door autoverzekeringen te vergelijken kun je tot een goede keuze komen.

Goedkope Autoverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

 

 

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van autoverzekeringen?

Factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de premie:

 1. Welke dekking heb je gekozen?
 2. Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd?
 3. Wat is je leeftijd?
 4. Wat is je postcode?

Klik hier voor meer informatie over het vergelijken van verzekeringen.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op