Welke dekking kiezen bij een autoverzekering?

De juiste autoverzekering kiezen is meer dan alleen premies vergelijken. Bij schade maakt het een groot verschil welke dekking u heeft gekozen. Het kan al enige tijd geleden zijn dat u uw autoverzekering heeft afgesloten. Hierdoor kan het zo zijn dat de verzekering die u toen heeft afgesloten niet meer bij uw auto past. Misschien heeft u een te uitgebreide dekking ten opzichte van de dagwaarde van de auto. De dagwaarde wordt berekend aan de hand van een aantal factoren, zoals de cataloguswaarde, de kilometerstand en de leeftijd van de auto.

Verschillende dekkingsvormen

Er zijn drie standaard dekkingen voor een autoverzekering:

Welke dekking past bij mijn auto?

WA verzekering

Een WA verzekering is verplicht voor iedere autobezitter. Een WA-verzekering wordt vaak gekozen voor auto’s van 10 jaar of ouder, maar ook voor deze auto’s kan het soms beter zijn om een uitgebreidere dekking te kiezen. Deze verzekering biedt alleen dekking bij aansprakelijkheidsschades. De verzekeraar vergoedt dus schades aangericht aan anderen. Schade aan uw eigen auto wordt niet door uw eigen verzekeraar uitgekeerd.

Allrisk verzekering

Voor nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar oud wordt vaak voor de meest uitgebreide dekking gekozen, namelijk de autoverzekering met allrisk dekking. Bij deze dekking wordt schade aan uw eigen auto door aanrijdingen ook vergoed door uw eigen verzekeraar. Daarnaast is vandalismeschade met de allrisk dekking ook verzekerd.

De dekking van uw autoverzekering wijzigen

Wilt u de dekking van uw autoverzekering wijzigen? Dit kunt u gemakkelijk zelf regelen via het online contactformulier.

Extra accessoires zijn niet standaard meeverzekerd

Alle onderdelen die de fabriek standaard meelevert, vallen onder de dekking. De waarde van deze accessoires zit dan al bij de cataloguswaarde inbegrepen en valt binnen de dekking. Een navigatiesysteem die in de fabriek is ingebouwd, als vast onderdeel van de auto, valt dus onder de dekking.

Later ingebouwde accessoires zoals speciale velgen of een dure muziekinstallatie vallen meestal niet onder de standaard dekking. U zult deze accessoires apart moeten verzekeren.

Extra accessoires meeverzekeren?

Wilt u uw extra accessoires meeverzekeren of wilt u weten wat uw huidig verzekerd bedrag voor accessoires is? Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 03-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op