Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Autoverzekering Dekking Dekking en Accessoires

Welke dekking kiezen bij een autoverzekering?

De juiste autoverzekering kiezen is meer dan alleen premies vergelijken. Bij schade maakt het een groot verschil welke dekking u heeft gekozen. Het kan al enige tijd geleden zijn dat u uw autoverzekering heeft afgesloten. Hierdoor kan het zo zijn dat de verzekering die u toen heeft afgesloten niet meer bij uw auto past. Misschien heeft u een te uitgebreide dekking ten opzichte van de dagwaarde van de auto. De dagwaarde wordt berekend aan de hand van een aantal factoren, zoals de cataloguswaarde, de kilometerstand en de leeftijd van de auto.

Verschillende dekkingsvormen

Er zijn drie standaard dekkingen voor een autoverzekering:

Welke dekking past bij mijn auto?

WA verzekering

Een WA verzekering is verplicht voor iedere autobezitter. Een WA-verzekering wordt vaak gekozen voor auto’s van 10 jaar of ouder, maar ook voor deze auto’s kan het soms beter zijn om een uitgebreidere dekking te kiezen. Deze verzekering biedt alleen dekking bij aansprakelijkheidsschades. De verzekeraar vergoedt dus schades aangericht aan anderen. Schade aan uw eigen auto wordt niet door uw eigen verzekeraar uitgekeerd.

dekking accessoires

WA beperkt casco verzekering

De WA beperkt casco verzekering biedt een ruimere dekking dan de standaard WA-verzekering. Naast schade aangericht aan anderen bestaat er ook dekking voor een aantal in de polisvoorwaarden omschreven schades, te weten:

  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Hagelschade en stormschade
  • Bliksemschade
  • Brand en ontploffing
  • Ruitbreuk
  • Diefstal en schade door poging tot diefstal

De WA beperkt casco wordt vaak gekozen voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud. De schades die geclaimd worden op het beperkt casco deel van de verzekering gaan niet ten laste van de schadevrije jaren. Dit is ook het geval bij de allrisk verzekering.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Allrisk verzekering

Voor nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar oud wordt vaak voor de meest uitgebreide dekking gekozen, namelijk de autoverzekering met allrisk dekking. Bij deze dekking wordt schade aan uw eigen auto door aanrijdingen ook vergoed door uw eigen verzekeraar. Daarnaast is vandalismeschade met de allrisk dekking ook verzekerd.

De dekking van uw autoverzekering wijzigen

Wilt u de dekking van uw autoverzekering wijzigen? Dit kunt u gemakkelijk zelf regelen via het online contactformulier.

Extra accessoires zijn niet standaard meeverzekerd

Alle onderdelen die de fabriek standaard meelevert, vallen onder de dekking. De waarde van deze accessoires zit dan al bij de cataloguswaarde inbegrepen en valt binnen de dekking. Een navigatiesysteem die in de fabriek is ingebouwd, als vast onderdeel van de auto, valt dus onder de dekking.

Later ingebouwde accessoires zoals speciale velgen of een dure muziekinstallatie vallen meestal niet onder de standaard dekking. U zult deze accessoires apart moeten verzekeren.

Extra accessoires meeverzekeren?

Wilt u uw extra accessoires meeverzekeren of wilt u weten wat uw huidig verzekerd bedrag voor accessoires is? Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op