800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bereken premie

Waar vind ik de goedkoopste autoverzekering?

Je kiest natuurlijk voor de goedkoopste autoverzekering, maar hoe pak je het aan? Stap één is kritisch kijken naar jouw huidige verzekering. Zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar? Grote kans dat je veel geld kunt besparen door over te stappen. Welke verzekeraar biedt jou de goedkoopste autoverzekering?

Helaas kunnen wij jou niet vertellen bij welke verzekeraar je moet zijn voor het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering. Het verschilt namelijk per persoon, situatie en auto. Je kunt op websites van verschillende verzekeraars berekeningen maken, maar dat is behoorlijk arbeidsintensief. Het kan eenvoudiger en sneller, namelijk door gebruik te maken van de vergelijkingstool van Alpina.nl. Hoe je kunt vergelijken leggen wij graag uit.

Vind binnen een paar minuten de goedkoopste autoverzekering

Via onze vergelijkingstool vergelijk je eigenlijk diverse verzekeraars door één keer de noodzakelijke gegevens in te voeren. Het voordeel is nog groter, want je krijgt niet alleen de goedkoopste autoverzekering, ook qua voorwaarden vergelijk je.

schade geparkeerde auto

Wat heb je nodig?

Voor het vinden van de goedkoopste autoverzekering heb je eigenlijk alleen het kenteken van jouw auto nodig. Aan de hand hiervan kunnen alle gegevens van jouw auto namelijk worden ingebracht in de vergelijking. Uiteraard zijn er meer gegevens nodig voor een vergelijking, maar de overige vragen die gesteld worden zijn eenvoudig te beantwoorden. Hierbij kun je denken aan vragen als:

  • Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd?
  • Wanneer heb je jouw rijbewijs gehaald?
  • Hoeveel kilometers per jaar rijd je met de auto?

De antwoorden op deze en de overige vragen hoef je waarschijnlijk niet op te zoeken en kun je zo beantwoorden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoeveel kun je besparen?

De duurste kan wel honderden euro’s per jaar duurder zijn dan de goedkoopste autoverzekering. De besparing is dus enorm, en ook nog eens jaarlijks terugkerend. Eigenlijk moet je jaarlijks vergelijken. Dat doe je niet alleen voor de goedkoopste autoverzekering, maar ook voor de best afgestemde dekking voor jouw auto. Je kunt de besparing ook anders inzetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ruimere dekking voor een vergelijkbare premie. Jouw auto is nu bijvoorbeeld WA beperkt casco verzekerd. Het is goed mogelijk dat je jouw auto WA casco (allrisks) kunt verzekeren voor ongeveer hetzelfde bedrag bij een andere verzekeraar. Op deze manier heb je niet alleen de goedkoopste autoverzekering, maar ook nog de best mogelijke dekking.

Kun je jouw huidige autoverzekering opzeggen?

Zodra verzekeringen één jaar gelopen hebben, zijn ze op te zeggen. Verzekeraars mogen de jaarcontracten verlengen, maar je kunt na het eerste jaar wel dagelijks de verzekering opzeggen. Ze mogen een opzegtermijn van één maand hanteren. Een mailtje naar de huidige verzekeraar is voldoende. Zorg wel voor een vervangende dekking voordat de oude verzekering beëindigd is. Een onverzekerde auto kan problemen veroorzaken.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op