Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat gebeurt er als ik de premie niet of te laat betaal?

Indien de premie van uw autoverzekering niet tijdig betaald wordt, krijgt u binnen 14 dagen een betalingsherinnering van uw verzekeraar. Tot zover is er nog geen man overboord. Maar wat gebeurt er als u uw premie dan nog steeds niet op tijd betaald? De gevolgen kunnen dan vervelend worden. Wanneer er na de herinnering van de verzekeraar niet binnen de gestelde termijn betaald,  dan heeft dit consequenties. De verzekeraar zal dan de verzekering 30 dagen na de factuurdatum opschorten.

Premie niet op tijd betalen: uw verzekering wordt opgeschort

Als u uw premie niet tijdig betaald wordt uw autoverzekering opgeschort. Dit houdt in dat uw verzekering even is stopgezet. U bent op dat moment niet verzekerd en u mag geen gebruik maken van uw auto op de openbare weg.  kunt ook geen rechten meer ontlenen aan de polis van uw autoverzekering. Rijdt u schade in de periode waarin de dekking is opgeschort, dan bent u hiervoor niet verzekerd. Bovendien loopt u het risico om een boete van de RDW opgelegd te krijgen voor het niet verzekeren van uw voertuig. Deze boetes bedragen zo’n € 390,-

Betaalt u alsnog? De verzekeraar zal 24 uur  nadat zij uw betaling hebben ontvangen de dekking van uw autoverzekering weer herstellen.

 

Dekking opgeschort- alsnog uw premie betalen

Op het moment dat uw dekking is opgeschort, bent u alsnog verplicht om uw premie  te betalen. Daarbij kan de verzekeraar ook incassokosten in rekening brengen. Betaalt u de aanmaning inclusief de incassokosten binnen de gestelde periode, dan bent u daarna gewoon weer verzekerd. Is de premie na die periode alsnog niet betaald, dan kan de verzekeraar de autoverzekering met terugwerkende kracht beëindigen. Dit noemen we royement wegens wanbetaling.

Let op: uw verzekeraar zal op bepaalde momenten per dag alle ontvangen betalingen ineens verwerken. Hierdoor kan het voorkomen dat uw verzekeraar de betaling niet direct kan terugvinden en uw betaling achteraf per ontvangstdatum en -tijd verwerkt zal worden.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op