Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie

Kan ik opnieuw een autoverzekering na wanbetaling afsluiten?

Het kan iedereen een keer overkomen dat u vergeet de premie van uw autoverzekering (op tijd) te betalen.
Wellicht staat er, op dat moment, onvoldoende saldo op uw bankrekening waardoor u de premie niet betaalt of niet kunt betalen. Wanneer u één keer niet of te laat de premie betaalt, zult u niet gelijk als wanbetaler worden gezien. Blijft de betaling langere tijd uit dan kan dit gevolgen hebben voor de toekomst.

In eerste instantie ontvangt u een herinnering van de verzekeraar dat de premie nog niet is betaald. Na de eerste herinnering ontvangt u een tweede herinnering en daarna eventueel nog een aanmaning. Wanneer de betaling uitblijft, kan de verzekeraar uw autoverzekering opschorten. Hiermee wordt de verzekering nog niet beëindigd, maar ‘bevroren’. Dat betekent dat u vanaf dat moment niet meer verzekerd bent en als wanbetaler zal worden gezien. Ook bij de RDW wordt geregistreerd dat de auto niet meer verzekerd is.

Betaalt u alsnog? Dan zal de verzekeraar de autoverzekering op de dag van betaling of een dag na de betaling weer in laten gaan.

autoverzekering-na-wanbetaling

Autoverzekering wanbetaler

Een autoverzekering afsluiten als wanbetaler is een stuk moeilijker. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering moet u vragen beantwoorden over eerdere verzekeringen. Zo is één vraag bijvoorbeeld: ‘Is u wel eens een verzekering geweigerd of opgezegd?’. Wanneer u deze vraag met ‘Ja’ beantwoordt, zal uw verzoek hoogstwaarschijnlijk worden afgewezen. Door verzekeraars wordt wanbetaling namelijk zwaar aangerekend. Het heeft geen zin om dit te verzwijgen. De meeste gegevens staan namelijk opgeslagen in een databank die beschikbaar is voor alle verzekeraars. Daarnaast pleegt u fraude wanneer u de vragen die u gesteld worden niet naar waarheid invult.

Toch biedt Alpina wel mogelijkheden om een autoverzekering af te kunnen sluiten na wanbetaling.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Autoverzekering voor wanbetalers

Door omstandigheden kan het iedereen overkomen. Wanneer het niet lukt om uw auto te verzekeren bij een reguliere verzekeraar biedt Alpina een oplossing. Het is mogelijk om een verzekering bij De Vereende aan te vragen. Via de website geennee.nl kunt u zonder problemen een autoverzekering afsluiten. De Vereende is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren, daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De Vereende zal de autoverzekering altijd accepteren. Ook heeft u vaak een eigen risico bij een WA-verzekering. Dit eigen risico moet samen met de premie vooraf worden voldaan. De premie zal hoger zijn dan bij een reguliere autoverzekering, maar uw verzekeringsaanvraag zal altijd geaccepteerd worden, ongeacht uw verleden. Dus ook na wanbetaling kunt u opnieuw een autoverzekering afsluiten!

Goedkope autoverzekering voor wanbetalers

Aan het afsluiten van een autoverzekering bij de Vereende zitten wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo kunt u rekenen op een veel hogere premie, moet u de eerste drie maanden voorruit betalen en betaalt u in de meeste gevallen ook een waarborgsom. Bestaat er dan geen goedkope autoverzekering voor wanbetalers? Bij Alpina proberen we u altijd eerst onder te brengen bij een reguliere verzekeringsmaatschappij tegen een reguliere premie. Daarom adviseren we altijd om eerst onze online vergelijkingsmodule te doorlopen. Kies een autoverzekering die u aanspreekt en vul de volledige aanvraag naar waarheid in. De kans is aanwezig dat de maatschappij u toch nog kan accepteren op het reguliere tarief.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op