Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

man achter laptop thuis

Hoe moet de achterzijde van een schadeformulier ingevuld worden?

Na een aanrijding moet je samen met de tegenpartij het schadeformulier invullen. De achterzijde van het schadeformulier kun je thuis invullen.

Alles over schadeformulier achterzijde invullen

Als je betrokken raakt bij een aanrijding moet je samen met de tegenpartij het schadeformulier invullen. Dit doe je direct na de aanrijding, op de plek van het ongeval. Zo ligt alles nog vers in het geheugen en kun je samen het formulier correct invullen. Een schadeformulier heeft ook een voor- en achterzijde. Je hoeft alleen de voorzijde samen met de andere partij in te vullen.

De achterzijde van het schadeformulier kun je ook rustig thuis invullen. Als het formulier volledig ingevuld is, stuur je het op naar jouw verzekeraar. In dit artikel op Alpina.nl leggen we uit hoe de achterzijde van het schadeformulier ingevuld moet worden.

Schadeformulier invullen

De achterzijde van het schadeformulier wordt regelmatig vergeten. Je vult immers ter plekke de voorkant in, maar de achterkant kun je thuis invullen. Na de schrik van een ongeval en de hectiek van het terplekke invullen van het formulier, wordt vaak vergeten dat de achterkant ook nog ingevuld moet worden. Zo wordt het formulier maar half ingevuld opgestuurd naar de verzekeraar. Toch is het erg belangrijk voor de verzekeringmaatschappij dat de achterzijde wordt ingevuld. Hierop staan namelijk ook jouw gegevens als verzekeringsnemer, zodat de verzekeraar weet om welke polis het gaat.

Wat staat er op de achterzijde van een schadeformulier?

Op de achterzijde van het schadeformulier wordt veel informatie gevraagd, maar niet alles is even belangrijk. De belangrijkste acht punten die ingevuld moeten worden zijn de volgende:

  1. Verzekeringnemer
  2. Bestuurder
  3. Schade aan jouw motorrijtuig
  4. Politie
  5. Slachtoffers
  6. Omstandigheden tijdens voorval
  7. Aansprakelijkheid
  8. Datum en handtekening

Per punt moet je meerdere vragen invullen. Bij verzekeringsnemer vul je bijvoorbeeld niet alleen jouw naam in, maar ook je beroep, of je in loondienst bent of als zelfstandige werkt, rekening nummer en recht op aftrek BTW. Controleer dus altijd goed of je alle gevraagd informatie correct hebt ingevuld. Een goed ingevuld schadeformulier zorgt ervoor dat de schade sneller afgehandeld kan worden. Heb je het formulier al volledig ingevuld? Dan kun je deze naar jouw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij sturen. Zij zullen de schade verder in behandeling nemen en je op de hoogte houden van de status.

Voorbeeld

De achterzijde van een schadeformulier ziet er als volgt uit.

formulier

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijg je automatisch een schadeformulier. Bewaar deze dan vervolgens in de auto, zodat je hem altijd bij de hand hebt als je schade oploopt. Heb je het schadeformulier niet meer? Dan kun je deze opvragen bij jouw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij. Je kunt het schadeformulier ook hier downloaden en printen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op