800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bereken premie

In 5 stappen online een autoverzekering afsluiten

Wilt u online een autoverzekering afsluiten, maar wilt u eerst weten hoe dat precies gaat? Op Alpina.nl is dat heel eenvoudig. In 5 simpele stappen sluit u online een autoverzekering af. Lees hieronder wat u precies moet doen.

Stap 1: Vul een aantal persoonsgegevens in

De eerste stap van het online afsluiten van een autoverzekering is het invullen van een aantal persoonsgegevens en gegevens van de auto. Met het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over uw auto achterhalen. Daarnaast vragen we om uw postcode, huisnummer en geboortedatum. Ook vult u uw opgebouwde schadevrije jaren in. Weet u niet hoeveel opgebouwde schadevrije jaren u heeft? Geen zorgen, aan de hand van een aantal korte vragen kunnen we een schatting voor u maken.

Stap 2: Kies de gewenste dekking

Kies vervolgens de gewenste dekking voor uw autoverzekering. U heeft drie opties: WA, WA + beperkt casco of allrisk. Met een WA autoverzekering bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt. Schade aan uw eigen auto is niet meeverzekerd. Als u kiest voor een WA + beperkt casco bent u ook verzekerd voor schade door brand, hagel, storm, bliksem, brand en ontploffing. Bovendien zijn ruitbreuk, diefstal en poging tot diefstal ook meeverzekerd. Als u zo volledig mogelijk verzekerd wilt zijn, kunt u kiezen voor de allrisk autoverzekering. U bent dan niet alleen verzekerd voor alle bovengenoemde schades, maar ook voor schade aan uw auto door eigen schuld.

Stap 3: Vergelijk autoverzekeringen via onze online vergelijkingstool

Een goedkope autoverzekering vindt u door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan heel gemakkelijk via onze online vergelijkingstool. Als u stap 1 en 2 heeft gedaan krijgt u een handig overzicht van alle autoverzekeringen die aan uw criteria voldoen. Zo kunt u snel vergelijken op prijs én inhoud. Misschien kunt u een autoverzekering met dezelfde dekking bij een andere verzekeraar wel voor minder geld afsluiten. Door verschillende autoverzekeringen online met elkaar te vergelijken kunt u op jaarbasis veel geld besparen.

autoverzekering online afsluiten

Stap 4: Houd uw kenteken en meldcode bij de hand

Voor het online afsluiten van uw autoverzekering heeft u het kenteken en de meldcode van uw auto nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Geeft u niet de juiste meldcode door, dan kan uw voertuig niet worden aangemeld bij de RDW en staat uw auto als ‘onverzekerd’ geregistreerd. Het is daarom van belang dat u de juiste meldcode aan ons doorgeeft.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 5: Sluit uw gekozen autoverzekering af!

Als u de juiste autoverzekering heeft gevonden kunnen u deze op dezelfde pagina direct online afsluiten. Zodra de aanvraag is afgerond sturen wij hem door naar de verzekeraar. De verzekeraar stuurt u vervolgens een e-mail waarin staat of u wel of niet een voorlopige dekking heeft. In de meeste gevallen geeft de verzekeraar gewoon een voorlopige dekking, wat betekent dat u direct met uw auto de weg op kan. Vervolgens moet de verzekeraar uw voorlopige dekking omzetten naar een definitieve dekking. Gelukkig gaat dit in de meest gevallen heel snel. Gemiddeld duurt het 1 uur voordat een verzekeraar uw verzekeringsaanvraag beoordeeld en in veel gevallen duurt het zelfs maar 10 minuten. Het kan maximaal 48 uur duren voordat uw u weet of uw verzekeraar de aanvraag wel of niet accepteert.

Sluit direct online een autoverzekering af via Alpina

Bij ons kunt u direct online een autoverzekering afsluiten. In sommige gevallen is het verzekeren maatwerk. Dit is bijvoorbeeld het geval als uw auto nog geen kenteken heeft. Is uw auto moeilijk te verzekeren, omdat u de auto als lesauto gaat gebruiken? Via Geennee.nl bieden wij de oplossing.  Wij zijn niet voor niets de specialist in het verzekeren van alles op wielen. Ook als het iets lastiger wordt, bieden wij gewoon een oplossing.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op