Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie

In 5 stappen online een autoverzekering afsluiten

Wil je online een autoverzekering afsluiten, maar wil je eerst weten hoe dat precies gaat? Op Alpina.nl is dat heel eenvoudig. In 5 simpele stappen sluit je online een autoverzekering af. Lees hieronder wat je precies moet doen.

Stap 1: Vul een aantal persoonsgegevens in

De eerste stap van het online afsluiten van een autoverzekering is het invullen van een aantal persoonsgegevens en gegevens van de auto. Met het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over jouw auto achterhalen. Daarnaast vragen we om je postcode, huisnummer en geboortedatum. Ook vul je jouw opgebouwde schadevrije jaren in. Weet je niet hoeveel opgebouwde schadevrije jaren je hebt? Geen zorgen, aan de hand van een aantal korte vragen kunnen we een schatting voor je maken.

Stap 2: Kies de gewenste dekking

Kies vervolgens de gewenste dekking voor je autoverzekering. Je hebt drie opties: WA, WA + beperkt casco of allrisk. Met een WA autoverzekering ben jij verzekerd voor schade die je een ander toebrengt. Schade aan jouw eigen auto is niet meeverzekerd. Als je kiest voor een WA + beperkt casco ben je ook verzekerd voor schade door brand, hagel, storm, bliksem, brand en ontploffing. Bovendien zijn ruitbreuk, diefstal en poging tot diefstal ook meeverzekerd. Als je zo volledig mogelijk verzekerd wilt zijn, kun je kiezen voor de allrisk autoverzekering. Je bent dan niet alleen verzekerd voor alle bovengenoemde schades, maar ook voor schade aan jouw auto door eigen schuld.

Stap 3: Vergelijk autoverzekeringen via onze online vergelijkingstool

Een goedkope autoverzekering vind je door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan heel gemakkelijk via onze online vergelijkingstool. Als je stap 1 en 2 hebt gedaan krijg je een handig overzicht van alle autoverzekeringen die aan jouw criteria voldoen. Zo kun je snel vergelijken op prijs én inhoud. Misschien kun je een autoverzekering met dezelfde dekking bij een andere verzekeraar wel voor minder geld afsluiten. Door verschillende autoverzekeringen online met elkaar te vergelijken kun je op jaarbasis veel geld besparen.

autoverzekering online afsluiten

Stap 4: Houd je kenteken en meldcode bij de hand

Voor het online afsluiten van jouw autoverzekering heb je het kenteken en de meldcode van jouw auto nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vind je op jouw kentekenbewijs. Geef je niet de juiste meldcode door, dan kan jouw voertuig niet worden aangemeld bij de RDW en staat jouw auto als ‘onverzekerd’ geregistreerd. Het is daarom van belang dat je de juiste meldcode aan ons doorgeeft.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 5: Sluit jouw gekozen autoverzekering af!

Als je de juiste autoverzekering heb gevonden kun je deze op dezelfde pagina direct online afsluiten. Zodra de aanvraag is afgerond sturen wij hem door naar de verzekeraar. De verzekeraar stuurt jou vervolgens een e-mail waarin staat of jij wel of niet een voorlopige dekking hebt. In de meeste gevallen geeft de verzekeraar gewoon een voorlopige dekking, wat betekent dat je direct met jouw auto de weg op kan. Vervolgens moet de verzekeraar jouw voorlopige dekking omzetten naar een definitieve dekking. Gelukkig gaat dit in de meest gevallen heel snel. Gemiddeld duurt het 1 uur voordat een verzekeraar jouw verzekeringsaanvraag beoordeelt en in veel gevallen duurt het zelfs maar 10 minuten. Het kan maximaal 48 uur duren voordat je weet of jouw verzekeraar de aanvraag wel of niet accepteert.

Sluit direct online een autoverzekering af via Alpina

Bij ons kun je direct online een autoverzekering afsluiten. In sommige gevallen is het verzekeren maatwerk. Dit is bijvoorbeeld het geval als jouw auto nog geen kenteken heeft. Is je auto moeilijk te verzekeren, omdat je de auto als lesauto gaat gebruiken? Via Geennee.nl bieden wij de oplossing. Wij zijn niet voor niets de specialist in het verzekeren van alles op wielen. Ook als het iets lastiger wordt, bieden wij gewoon een oplossing.

Bereken direct de premie van je autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op