Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Nieuwe tenaamstellingscode aanvragen

Bent u op zoek naar een nieuwe tenaamstellingscode? Als u uw tenaamstellingscode kwijt bent, kunt u bij de RDW een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen. Alleen de eigenaar van de auto kan een nieuwe code aanvragen. Het is niet nodig dat u de verzekeraar van uw autoverzekering op de hoogte stelt. Lees hier alles over een nieuwe tenaamstellingscode.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

nieuwe tenaamstellingscode

Help, ik ben mijn tenaamstellingscode kwijt

Waar je vroeger het overschrijvingsbewijs (deel II of kopie deel III) had, heb je tegenwoordig de tenaamstellingscode. Dit is een unieke code van 9 cijfers, die u nodig heeft als u de auto wil verkopen, overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen. U bent niet de enige die de tenaamstellingscode kwijtraakt: volgens de RDW worden er ieder jaar zo’n 200.000 nieuwe tenaamstellingscodes aangevraagd. Bijvoorbeeld doordat het tenaamstellingsbewijs kwijtraakt of als men de brief met het tweede deel van de code niet meer kan vinden. Ook als het voertuig van eigenaar van eigenaar wisselt, raakt de code nogal eens kwijt. In dat geval moet u een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Help, ik ben mijn kentekencard kwijt

Als u niet meer in het bezit bent van de kentekencard, bijvoorbeeld omdat u deze verloren bent of omdat hij gestolen is, moet u bij de RDW een nieuwe kentekencard aanvragen. De RDW stuurt deze samen met een nieuwe tenaamstellingscode naar de eigenaar/aanvrager. De kentekencard heeft dan hetzelfde kenteken maar een ander documentnummer. De kosten daarvoor zijn € 31,50.

Nieuwe tenaamstellingscode via de RDW

De tenaamstellingscode bestaat uit 2 delen die u zelf samen moet voegen. Het eerste deel staat op het tenaamstellingsbewijs. Dit krijgt u als het kenteken op uw naam wordt overgeschreven. Het eerste deel bestaat uit de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode Het tweede deel staat in de brief die u krijgt van de RDW, samen met uw kentekencard. Deze wordt een paar dagen na de tenaamstelling per post verstuurd. Het tweede deel bestaat uit de laatste 5 cijfers van de code. Normaal gesproken moet u dus wachten voordat u de volledige code heeft. Als u een nieuwe tenaamstellingscode aanvraagt bij de RDW kunt u deze echter direct downloaden.

Met een spoed een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen

Als u op het punt staat om uw auto te verkopen wilt u de nieuwe tenaamstellingscode natuurlijk zo snel mogelijk hebben. U hoeft gelukkig geen’ spoedmelding’ te doen en extra te betalen, want u kunt de nieuwe tenaamstellingscode direct downloaden als u inlogt met uw DigiD. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Log in via de knop ‘Tenaamstellingscode direct downloaden’ op de website van de RDW. U kunt dan inloggen met uw DigiD.
  2. Selecteer het voertuig waarvoor u een nieuwe code wil aanvragen
  3. Betaal de kosten via iDeal
  4. U ontvangt vervolgens 2 e-mails van de RDW. In de tweede e-mail staat de link naar de nieuwe tenaamstellingscode
  5. Download de nieuwe code en sla deze goed op. De code blijft 40 dagen via de link bereikbaar

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op