800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Spoed een nieuwe tenaamstellingscode nodig: wat moet ik doen?

Ga je jouw auto verkopen of heb je hem misschien al verkocht? Dan heb je de tenaamstellingscode nodig om de auto op naam van de nieuwe eigenaar over te schrijven. Als de auto al verkocht is, wil je de auto natuurlijk zo snel mogelijk overschrijven. Dan is het vervelend als je de tenaamstellingscode niet kunt vinden. Bovendien vindt de koper het misschien vervelend om te moeten wachten. Gelukkig duurt het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode niet lang. Lees hier hoe je met spoed een nieuwe tenaamstellingscode kunt aanvragen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

overschrijvingsbewijs kwijt

Wanneer heb ik de tenaamstellingscode eigenlijk nodig?

Je hebt de tenaamstellingscode nodig om aan te tonen dat je daadwerkelijk de eigenaar bent van de auto. Dit is nodig als je de auto bijvoorbeeld verkoopt, laat slopen, schorsen, uitvoeren of als je de auto inruilt. De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. De eerste 4 cijfers staan op het tenaamstellingsbewijs dat je krijgt als de auto op jouw naam wordt gezet. De laatste 5 cijfers staan in de brief die je, samen met jouw kentekencard, krijgt van de RDW.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Waar kan ik met spoed een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen?

Een nieuwe tenaamstellingscode kun je aanvragen via de website van de RDW. Je hoeft geen ‘spoedmelding’ te doen, want de nieuwe code is tegenwoordig namelijk meteen te downloaden als je inlogt met je DigiD. Je volgt hierbij de volgende stappen:

  1. Log in via de knop ‘Tenaamstellingscode direct downloaden’ op de website van de RDW. Je kunt dan inloggen met jouw DigiD.
  2. Selecteer het voertuig waarvoor je een nieuwe code wil aanvragen.
  3. Betaal de kosten via iDeal.
  4. Je ontvangt vervolgens 2 e-mails van de RDW. In de tweede e-mail staat de link naar de nieuwe tenaamstellingscode.
  5. Download de nieuwe code en sla deze goed op. De code blijft 40 dagen via de link bereikbaar.

Wat kost een nieuwe tenaamstellingscode?

Een nieuwe tenaamstellingscode kost bij de RDW €1,-. Let wel op, want er zijn een aantal misleidende websites in de omloop waar je ook een nieuwe tenaamstellingscode kunt aanvragen, maar dan voor een veel hoger tarief. Regel het daarom direct via de RDW, zodat je niet veel te veel betaalt.

Kan ik ook met spoed een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen als ik geen DigiD heb?

Als je geen DigiD hebt, duurt het wat langer voordat je de tenaamstellingscode hebt. Deze wordt dan namelijk per post naar je opgestuurd. Je kunt de volgende levertijd aanhouden:

Aanvraag In huis
Maandag tot en met vrijdag voor 20.00 uur Binnen 3 werkdagen
Maandag tot en met donderdag na 20.00 uur Binnen 4 werkdagen
Vrijdag na 20.00 uur en in het weekend Donderdag

 

Bereken direct de premie van jouw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op