Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Autoverzekering Tweede auto verzekeren

Tweede auto verzekeren: waar moet je op lettten?

Bij het verzekeren van een 2e auto kunt u profiteren van de zogenaamde tweede autoregeling. Dit betekent dat u bij het afsluiten van een 2e autoverzekering niet eerst weer schadevrije jaren hoeft op te bouwen voor korting. Schadevrije jaren geven recht op korting die kan oplopen tot 85% op de basispremie. Verzekeraars hanteren verschillende regelingen voor een 2e autoverzekering.

2e auto verzekeren

De meest gunstige methode voor een 2e auto is het kopiëren van de korting op de eerste auto. Dit wil zeggen dat wanneer u op de bestaande autoverzekering een korting van 65% krijgt dat u op de tweede auto ook een korting van 65% krijgt. Een andere methode is om tot een bepaald kortingsbedrag de korting van uw eerste autoverzekering over te nemen. De laatste optie van de tweede autoregeling is om een vast percentage korting te krijgen voor uw tweede auto.

Wanneer u uw tweede auto verzekert en de korting van de eerste auto wordt overgenomen, dan worden de polissen niet aan elkaar gekoppeld. Dat betekent dat bij schade aan één van de twee auto’s dit geen gevolgen heeft voor de andere autoverzekering. Bij het beëindigen van de 2e autoverzekering heeft u recht op de opgebouwde schadevrije jaren in deze polis. Door de korting lijkt het alsof er veel schadevrije jaren zijn opgebouwd in de polis. Echter is dit de extra korting die u krijgt in verband met het schadevrij rijden in uw eerste auto. Dit zorgt bij het beëindigen van de tweede autoverzekering vaak voor verwarring.

tweede auto verzekeren

Autoverzekering tweede auto

Er zijn een aantal eisen aan de autoverzekering voor de tweede auto wanneer u gebruik maakt van de tweede autoregeling. Vaak is het niet toegestaan om uw kinderen als regelmatige bestuurder aan te merken op de polis. De regeling heeft betrekking op de regelmatige bestuurders van de eerste auto. Hiervoor geldt ook dat de tweede auto, bij veel verzekeraars, niet op naam van iemand anders mag staan, zoals bijvoorbeeld uw kinderen.  Daarnaast kan het zo zijn dat verzekeraars beperkingen stellen aan de hoogte van de cataloguswaarde bij de autoverzekering van de tweede auto.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Oldtimer als tweede auto

Wanneer uw tweede auto een oldtimer is dan kunt u voor deze auto wellicht een oldtimerverzekering afsluiten. De premie van een oldtimerverzekering is beduidend lager dan de premie van een reguliere autoverzekering. Er worden echter wel specifieke eisen aan het gebruik van de oldtimer gesteld. U mag maar een beperkt aantal kilometers per jaar met de oldtimer rijden. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een maximum aantal kilometers van 5000 of 7500 per jaar. Tevens mag de oldtimer niet gebruikt worden voor dagelijks gebruik.

Heeft u hulp nodig bij het afsluiten van een autoverzekering voor uw tweede auto? Neem contact met ons op, wij helpen u graag! Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op