800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Code rood: Ben ik verzekerd?

Code rood? Dan wordt er sterk geadviseerd om niet de weg op te gaan. Doet u dit wel, dan is dit uiteraard uw eigen verantwoordelijkheid. De kans op eventuele schades kan bij code rood omstandigheden namelijk flink toenemen, denk bijvoorbeeld aan de extreme gladheid van de afgelopen weken. Hoe worden deze omstandigheden door uw autoverzekeraar geïnterpreteerd gezien het feit dat de kans op schade toeneemt?

Roekeloos rijgedrag

Automobilisten die code rood negeren en toch de weg op gaan zouden zich volgens ingewijden sneller schuldig maken aan roekeloos rijgedrag. Roekeloos rijgedrag wordt beschreven als onverantwoord en gevaarlijk rijgedrag waarbij de kans op schades groter is. Het is een feit dat verzekeraars schade door roekeloos rijgedrag uitsluiten, maar code rood leidt natuurlijk niet direct tot roekeloos rijgedrag. Bent u dan verzekerd op het moment dat er code rood is uitgegeven in Nederland?

code rood

Pas uw rijstijl aan

Is het echter niet direct nodig om de weg op te gaan? Dan raden wij u aan om dit ook niet te doen. Besluit u – om welke reden dan ook – om toch de auto in te stappen, dan doet u er goed aan om uw rijstijl aan te passen. Wees extra alert, kijk ver vooruit, trek rustig op, houdt genoeg afstand en pas op met remmen. Alhoewel u natuurlijk nooit de intentie hebt om een schade te rijden, kunt u uzelf op momenten als deze wel lelijk in de vingers snijden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Code rood

Het antwoord is ja, uw auto is wel degelijk verzekerd tijdens code rood. Wanneer bestuurders hun rijgedrag en snelheid aanpassen tijdens gevaarlijke weersomstandigheden wordt er, op het moment dat de waarschuwing actief is, gewoon eenzelfde bedrag uitgekeerd bij eventuele schade. Code rood of niet, roekeloos rijgedrag is wettelijk moeilijk vast te stellen en wordt per situatie beoordeeld. In de polisvoorwaarden van een autoverzekering staat ook niet aangegeven dat uw auto bij code rood niet verzekerd is.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op