Hoe kan ik een nieuw vrijwaringsbewijs opvragen?

Bent u uw vrijwaringsbewijs kwijt? Dan is het belangrijk dat u een nieuw vrijwaringsbewijs opvraagt. Het vrijwaringsbewijs is namelijk uw bewijs dat de auto van eigenaar is gewisseld en u niet meer aan de voertuigverplichtingen hoeft te voldoen. Voertuigverplichtingen zijn bijvoorbeeld de APK, wegenbelasting en minimaal een WA-autoverzekering. Op Alpina.nl leest u hoe u een nieuw vrijwaringsbewijs kunt opvragen!

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat nodig voor het opvragen van een nieuw vrijwaringsbewijs?

Als u online een nieuw vrijwaringsbewijs aanvraagt, heeft u uw DigiD-inloggegevens nodig. Zodra u bent ingelogd, krijgt u makkelijk toegang tot de informatie. Als u het nieuwe vrijwaringsbewijs schriftelijk aanvraagt, stuurt u een aantal persoonsgegevens mee, zoals uw naam, adres, woonplaats, geboortedatum, de datum van betaling en het rekeningnummer waarmee u de betaling doet. Verder heeft u geen documenten nodig.

U kunt ook iemand anders machtigen om namens u het verzoek in te dienen bij de RDW. De gemachtigde kan in dat geval naar een RDW-balie gaan en moet de volgende documenten meenemen:

  • Een door u ondertekende schriftelijk machtiging
  • Een kopie van uw legitimatiebewijs
  • Origineel legitimatiebewijs van de gemachtigde zelf

De gemachtigde krijgt het overzicht van de gegevens niet mee. De RDW stuurt deze naar het adres en de woonplaats waarmee u in het kentekenregister geregistreerd staat.

Nieuwe auto? Sluit een autoverzekering af via Alpina!

Heeft u zelf een nieuwe auto gekocht? Vergeet dan niet om een autoverzekering af te sluiten. U bent verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren. Op Alpina.nl vindt u de beste dekkingen en scherpste premies. U kunt eerst verschillende verzekeraars vergelijken in onze online vergelijkingstool. Zodra u uw autoverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten.

Het vinden van de juiste autoverzekering is niet niks. Daarom staan onze verzekeringsspecialisten altijd voor u klaar. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. Stuurt u ons liever een bericht? Geen probleem! U kunt altijd contact met ons opnemen via WhatsApp, Messenger of de chatfunctie op onze website.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op