Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kan ik een nieuw vrijwaringsbewijs opvragen?

Bent je jouw vrijwaringsbewijs kwijt? Dan is het belangrijk dat je een nieuw vrijwaringsbewijs opvraagt. Het vrijwaringsbewijs is namelijk het bewijs dat de auto van eigenaar is gewisseld en je niet meer aan de voertuigverplichtingen hoeft te voldoen. Voertuigverplichtingen zijn bijvoorbeeld de APK, wegenbelasting en minimaal een WA-autoverzekering. Op Alpina.nl lees je hoe je een nieuw vrijwaringsbewijs kunt opvragen!

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

vrijwaringsbewijs opvragen

Vrijwaringsbewijs opvragen via de RDW

De RDW geeft maar één keer een vrijwaringsbewijs uit. Je kunt dus geen nieuw vrijwaringsbewijs aanvragen. Je kunt wel een uittreksel van jouw persoonlijke gegevens in het RDW-kentekenregister opvragen. In dit uittreksel vindt je alle geregistreerde persoons- en voertuiggegevens tot 9 jaar terug. Hiermee kun je dus ook aantonen dat het kenteken van een auto niet meer op jouw naam staat.

Je kunt op twee manieren een uittreksel aanvragen: schriftelijk of online. Als je besluit om het verzoek schriftelijk in te dienen, moet je er wel rekening mee houden dat de RDW een verwerkingstijd heeft van 9 werkdagen. Als je het uittreksel online aanvraagt, kun je de gegevens direct inzien en hoef je dus niet te wachten. De kosten zijn in beide gevallen hetzelfde: voor een uittreksel betaal je €4,50.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Wat nodig voor het opvragen van een nieuw vrijwaringsbewijs?

Als je online een nieuw vrijwaringsbewijs aanvraagt, heb je jouw DigiD-inloggegevens nodig. Zodra je bent ingelogd, krijg je makkelijk toegang tot de informatie. Als je het nieuwe vrijwaringsbewijs schriftelijk aanvraagt, stuur je een aantal persoonsgegevens mee, zoals je naam, adres, woonplaats, geboortedatum, de datum van betaling en het rekeningnummer waarmee je de betaling doet. Verder heb je geen documenten nodig.

Je kunt ook iemand anders machtigen om namens je het verzoek in te dienen bij de RDW. De gemachtigde kan in dat geval naar een RDW-balie gaan en moet de volgende documenten meenemen:

  • Een door je ondertekende schriftelijk machtiging
  • Een kopie van jouw legitimatiebewijs
  • Origineel legitimatiebewijs van de gemachtigde zelf

De gemachtigde krijgt het overzicht van de gegevens niet mee. De RDW stuurt deze naar het adres en de woonplaats waarmee je in het kentekenregister geregistreerd staat.

Nieuwe auto? Sluit een autoverzekering af via Alpina!

Heb je zelf een nieuwe auto gekocht? Vergeet dan niet om een autoverzekering af te sluiten. Je bent verplicht om de auto minimaal WA te verzekeren. Op Alpina.nl vind je de beste dekkingen en scherpste premies. Je kunt eerst verschillende verzekeraars vergelijken in onze online vergelijkingstool. Zodra je een autoverzekering hebt gevonden kun je deze direct online afsluiten.

Het vinden van de juiste autoverzekering is niet niks. Daarom staan onze verzekeringsspecialisten altijd voor je klaar. Je kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. Stuur je ons liever een bericht? Geen probleem! Je kunt altijd contact met ons opnemen via WhatsApp, Messenger of de chatfunctie op onze website.

Bereken direct de premie van jouw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op