800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Bereken premie

Waar kan ik een autoverzekering afsluiten waar ik direct verzekerd ben?

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Dan wilt u waarschijnlijk het liefst een autoverzekering afsluiten waarmee u direct verzekerd bent. Zonder autoverzekering mag u namelijk de weg niet op met uw auto. U moet een autoverzekering afsluiten, zodra het kenteken op uw naam staan. Dit moet minimaal een WA autoverzekering zijn, maar u kunt ook kiezen voor een WA + beperkt casco of Allrisk dekking. Binnen een paar minuten kunt u online al een autoverzekering afsluiten, maar bent u dan direct verzekerd? Op Alpina.nl leggen we het u uit!

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

direct verzekerd

Uw auto direct online verzekerd

Uw auto direct verzekeren doet u eenvoudig online. Hiervoor volgt u de volgende stappen:

  1. Vul het kenteken van uw auto en enkele persoonsgegevens in
  2. Kies een dekking en selecteer eventueel aanvullende dekkingen
  3. Vergelijk aanbieders en kies de autoverzekering die het beste bij u én uw auto past
  4. Sluit direct online de gekozen autoverzekering af!

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Direct verzekerd met een voorlopige dekking

Nadat u een autoverzekering heeft aangevraagd, moet de verzekeraar uw aanvraag nog beoordelen. Waarschijnlijk bent u het liefst direct verzekerd, zodat u gelijk op pad kunt met uw auto. Daarom bestaat er een voorlopige dekking. Een autoverzekering met voorlopige dekking wil zeggen dat u volwaardig bent verzekerd. In principe is de autoverzekering dus al ingegaan, maar de definitieve acceptatie en de polis volgen nog. Als u tijdens de periode met voorlopige dekking schade rijdt, is uw auto gewoon verzekerd. Nadat u de autoverzekering heeft aangevraagd, wordt de aanvraag direct doorgestuurd naar de verzekeraar. Vervolgens krijgt u een mail waarin staat of u wel of geen voorlopige dekking heeft.

Wat moet ik doen als ik geen voorlopige dekking krijg?

Als u geen voorlopige dekking krijgt, bent u niet direct verzekerd en mag u de auto dus nog niet gebruiken. In dat geval moet de verzekeraar uw aanvraag eerst handmatig beoordelen en goedkeuren. Dit hoeft niet lang te duren. Gemiddeld duurt dit slechts 1 uur en in sommige gevallen is het al in 10 minuten geregeld. In het langste geval duurt het maximaal 48 uur. Het kan voorkomen dat uw aanvraag voor de autoverzekering, na het krijgen van een voorlopige dekking, alsnog wordt afgewezen. In dat geval nemen wij contact met u om de mogelijkheden te bespreken.

Uw auto direct verzekeren? Sluit een autoverzekering af op Alpina.nl!

Is uw auto na het afsluiten van een autoverzekering niet direct verzekerd? Of wordt uw aanvraag helemaal afgewezen? Dan kunt u altijd nog terecht bij verzekeringsmaatschappij de Vereende. Het maakt niet uit wat de reden voor de afwijzing is, in de meeste gevallen zal de Vereende uw aanvraag alsnog accepteren. Doorloop altijd eerst de aanvraag voor een autoverzekering bij een reguliere maatschappij en wacht tot u een mail krijgt met daarin informatie over de voorlopige dekking. In de meeste gevallen krijgt u voorlopige dekking en bent u dus direct verzekerd.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag. Kijk ook eens tussen onze veelgestelde vragen over een autoverzekering. Hier hebben we al een heleboel informatie voor u verzameld.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op