800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Waarvoor dient het vrijwaringsbewijs als een auto naar de sloop wordt gebracht?

Het vrijwaringsbewijs toont aan dat het kenteken van een voertuig niet meer op uw naam staat. Als u uw auto verkocht heeft, kunt u met het vrijwaringsbewijs aantonen dat u niet meer hoeft te voldoen aan de voertuigverplichtingen. Laat u de auto slopen? Ook dan krijgt u een vrijwaringsbewijs. Wij vertellen u waar een vrijwaringsbewijs voor dient bij het slopen van een auto en hoe u er een krijgt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

vrijwaringsbewijs sloop

Auto laten slopen bij een door de RDW erkend bedrijf

Als u uw auto wilt laten slopen kan dat alleen bij een zogeheten door de RDW erkend demontagebedrijf. U herkent een door de RDW erkend demontagebedrijf aan een wit met oranje logo waarop ‘RDW erkend demontage van voertuigen staat. Op de website van de RDW vindt u ook een overzicht met alle erkende bedrijven. Het demontagebedrijf zorgt er na het slopen voor dat uw registratie in het RDW-kentekenregister wordt beëindigd, zodat het kenteken van de auto niet meer op uw naam staat.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom is een vrijwaringsbewijs belangrijk bij het slopen van een auto?

Zodra de auto is gesloopt en het kenteken is geschorst, hoeft u uiteraard niet meer te voldoen aan de voertuigverplichtingen, zoals de APK, wegenbelasting en het afsluiten van een autoverzekering. De auto is dan namelijk gesloopt. U heeft echter wel het vrijwaringsbewijs nodig om dit te kunnen aantonen. Daarom is een vrijwaringsbewijs ook belangrijk als u uw auto laat slopen.

Hoe gaat het slopen van een auto?

Als u uw auto wilt laten slopen volgt u de volgende stappen:

  1. Maak een afspraak bij een door de RDW erkend demontagebedrijf
  2. Neem het complete kentekenbewijs of de kentekencard met de tenaamstellingscode mee naar de sloop
  3. De medewerker meldt uw kenteken af bij de RDW en geeft u tevens het vrijwaringsbewijs
  4. Uw registratie in het RDW-kentekenregister is nu beëindigd. Let er wel op dat u zelf de autoverzekering stopzet. De motorrijtuigenbelasting stopt automatisch. Ook vervalt de APK-plicht.

Hoe kan ik mijn autoverzekering beëindigen na sloop?

Als de auto gesloopt is, kunt u de autoverzekering beëindigen. Als u een verzekering via Alpina.nl heeft afgesloten kunt u deze hier beëindigen. Heeft u een nieuwe auto gekocht? Dan kunt u bij ons ook een nieuwe autoverzekering afsluiten. Via onze online vergelijkingstool kunt u eerst verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo weet u zeker dat u straks niet teveel betaalt voor uw nieuwe autoverzekering.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op