Wat moet ik doen als ik geen vrijwaringsbewijs heb ontvangen?

Met het vrijwaringsbewijs kunt u aantonen dat een kenteken niet meer op uw naam staat en dat u dus ook niet meer hoeft te voldoen aan de voertuigverplichtingen. Daarom is het belangrijk dat u het vrijwaringsbewijs goed bewaard. Als u uw auto verkoopt, krijgt u het vrijwaringsbewijs bij het overschrijven van het kenteken. Vaak wordt het overschrijven door de koper van de auto gedaan. De koper moet vervolgens het vrijwaringsbewijs naar u opsturen. Helaas wordt dit niet altijd zorgvuldig gedaan. Het vrijwaringsbewijs kan kwijtraken of helemaal niet worden opgestuurd. Zorg er daarom voor dat u altijd het vrijwaringsbewijs ontvangt. Wij leggen het u uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe kan ik een nieuw vrijwaringsbewijs aanvragen??

De RDW geeft maar één keer een vrijwaringsbewijs uit. Als u geen vrijwaringsbewijs heeft ontvangen kunt u geen nieuwe aanvragen, maar wel een uittreksel van uw persoonlijke gegevens in het RDW-kentekenregister. Dit zijn al uw geregistreerde persoons- en voertuiggegevens van de afgelopen 9 jaar. Hierin staat dus vermeld ook wanneer een kenteken is overgeschreven.

U kunt het uittreksel schriftelijk of online aanvragen. Als u het uittreksel schriftelijk aanvraagt, moet u er wel rekening mee houden dat er een verwerkingstijd is van 9 werkdagen. U kunt het uittreksel ook online aanvragen, dan kunt u de gegevens direct inzien. De kosten voor een uittreksel zijn €4,50. Deze kosten betaalt u via IDEAL of  bankoverschrijving.

Sluit uw nieuwe autoverzekering af via Alpina

Heeft u een nieuwe auto aangeschaft? Dan wilt u natuurlijk wel dat deze goed verzekerd is. Sluit daarom direct online een autoverzekering af op Alpina.nl. Bij ons kunt u gemakkelijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken op prijs én inhoud. Bovendien zitten ons verzekeringsspecialisten voor u klaar om u te voorzien van advies als dat nodig is.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op