Camper kopen

Waarop letten bij het kopen van een camper?

25 maart 2020

Simone van Gool
Laatst geupdatet: 03-02-2023

U bent er eindelijk uit: u gaat een camper kopen op de tweedehands markt. Dat is een hele beslissing en eentje die niet ondoordacht genomen moet worden, zeker niet als het de eerste keer is dat u een camper gaat kopen. Net als bij gebruikte personenwagens en andere voertuigen brengt ook het aanschaffen van een gebruikte camper enkele risico’s met zich mee. Het is echter ook op de tweedehands markt dat er vaak, met een beetje kennis en na goed zoeken, prachtige deals gesloten kunnen worden. Om deze redenen grijpen wij dit artikel graag aan om wat dieper in te gaan op wat een camper kopen allemaal met zich meebrengt en waar u zoal op moet letten tijdens het aankoopproces.

Camper kopen: beginnen bij het begin

Tenzij u al precies weet wat voor camper u wilt kopen en waar u dat het beste kan doen, is het om te beginnen een verstandig idee om de markt eens te verkennen. Dat is tegenwoordig makkelijker dan ooit, dankzij het internet. Websites als Campersite.nl, Marktplaats, en Speurders.nl staan vol met allerlei soorten campers, zowel gebruikte als gloednieuwe. Door een tijdje te besteden aan het surfen op websites als deze kan u voor uzelf een eerste beeld vormen van het aanbod en de vraagprijzen.

Zeker als u wat meer tijd heeft om uw aankoop te doen, kunnen ook bezoekjes aan camperbeurzen en zelfs grote camperdealers heel interessant en informatief zijn. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan de jaarlijkse Boten- en Camperbeurs in Gorinchem, de jaarlijkse Camperbeurs Harderberg, of de jaarlijkse Kampeer & Caravan Jaarbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs, de grootste camperbeurs van Nederland. Op die manier kan u ook een goed praktijkgevoel krijgen van de verschillende merken, modellen, en indelingen.