Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

quad rijbewijs
Home Blog Afsluiten

Hoe sluit u een quadverzekering af?

11 jan 2018
3 min leestijd

De eigenaar van een quad is verplicht om een quadverzekering af te sluiten. Een goedgekeurde quad heeft een kenteken. Er geldt dan automatisch een verzekeringsplicht. Toch is de quadverzekering geen eenheidsworst, er zijn verschillende verzekeringsvormen. Ook het type quad maak een verschil voor de quadverzekering.

Zodra u de quad op naam krijgt, ontstaat de verzekeringsplicht. Gelukkig is het zoeken van de beste quadverzekering tegen de laagste premie geen lastige opgave. Op Alpina.nl kunt u namelijk vergelijken en de meest geschikte verzekering gelijk afsluiten. Wij leggen u graag uit welke stappen u doorloopt bij het afsluiten van een quadverzekering.

Hoe wilt u de quad verzekeren?

U kunt kiezen uit drie verschillende verzekeringsvormen, namelijk de volgende:

De WA-verzekering kiest u voor een quad met een lage waarde. Deze verzekering biedt alleen maar dekking tegen schade met de quad veroorzaakt aan anderen. De WA + Diefstal, brand en aanrijding biedt de ruimste dekking van de drie opties. U krijgt bijvoorbeeld uitgekeerd bij schade door:

  • Diefstal
  • Brand
  • Schade door een aanrijding

De WA + Diefstal en brand is een quadverzekering die qua dekking tussen de twee andere verzekeringsvormen in zit. Deze verzekering biedt eventueel ook dekking tegen diefstal en brand maar niet bij schade door een aanrijding of vandalisme.

Welk type quad wilt u verzekeren?

Een quad kan een personenauto, bromfiets of een motorfiets zijn. Dit kunt u navragen bij de verkoper en als u het voertuig al op naam heeft, blijkt het uit de documenten.

Vul nadere informatie in over de quad

Voor het vergelijken is informatie over de te verzekeren quad onmisbaar. Het gaat bijvoorbeeld om het gewicht, het bouwjaar en de cilinderinhoud. Daarnaast is het ook van belang of u al schadevrije jaren heeft opgebouwd. Het hebben van een aantal schadevrije jaren kan al zorgen voor een forse korting op de premie. Ook is de verzekeraar geïnteresseerd in hoe u het voertuig gaat gebruiken. Is de quad voor woon-werk verkeer of wordt de quad ook deels zakelijk gebruikt? Het zijn geen lastige vragen die u moet beantwoorden. Tot slot voegt u nog uw adresgegevens toe en het berekenen van de verzekering kan beginnen.

Kies de quadverzekering

In één oogopslag ziet u de onderlinge premieverschillen. Vaak zijn de verschillen in premie dermate groot dat de keuze eenvoudig is. Toch kunt u eventueel nog verzekeringen onderling vergelijken op voorwaarden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op