800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Weekend-favoriet-bij-inbrekers
Home Blog Weekend favoriet bij inbrekers

Weekend favoriet bij inbrekers

21 dec 2018
3 min leestijd

Uit de nieuwste Risicomonitor Woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat verzekeraars de meeste claims ontvangen naar aanleiding van inbraken op vrijdagen en zaterdagen.

Het aantal inbraakclaims is op vrijdagen en zaterdagen gemiddeld vijftien procent hoger dan op andere dagen. Het gemiddeld aantal inbraakclaims is 166 per dag.
In 2017 is het totaal aantal schadeclaims gedaald met 5% ten opzichte van 2016. Hiermee zit het totaal aantal schadeclaims van 2017 op hetzelfde niveau als in 2015.
Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars noteerde 60.700 schadeclaims in 2017 op de inboedelverzekering en de opstalverzekering.

Omgerekend ontvangen verzekeraars gemiddeld zeven inbraakclaims per uur. Hierdoor blijft de inzet van politie en gemeenten op preventie, handhaving en opsporing van groot belang.

Kerstdagen populair

De Kerstdagen blijven, ieder jaar weer, onverminderd populair. Veel mensen zijn tijdens de feestdagen bij familie of vrienden en inbrekers spelen hier op in. Wees goed voorbereid en maak het de inbrekers zo lastig mogelijk. Zo komt u na een gezellige tijd met vrienden of familie niet voor onaangename verrassingen te staan bij thuiskomst. Eventueel kunt u aan uw buren vragen of ze extra willen opletten als u niet thuis bent.

Ook tijdens Oud en Nieuw is er een grote piek te zien in het aantal inbraken.

Inbraakclaims per provincie

Het aantal inbraakclaims per provincie is in 2017, in alle provincies, gedaald. In de provincie Groningen was de grootste daling te zien. De provincies waar de meeste inbraakclaims vandaan kwamen zijn Flevoland en Limburg. De gemeenten met de meeste inbraakclaims zijn Almere, Breda en Eindhoven.

Woninginbraak voorkomen

Het ministerie van Justitie en Veiligheid geeft enkele tips om een woninginbraak te voorkomen.
Hieronder hebben we enkele tips voor u op een rijtje gezet om de kans op een woninginbraak te voorkomen.

  • Sluit altijd deuren en ramen en doe de deur op slot. Ook als u maar heel even het huis uit gaat.
  • Laat ‘s avonds een lamp aan, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.
  • Leg geen kostbare spullen in het zicht.
  • Bewaar niet te veel contant geld in huis.
  • Word lid van een buurtapp.
  • Meld u aan bij Burgernet.

Naast bovenstaande maatregelen is het belangrijk om uw woning goed te beveiligen. Denk hierbij aan -een anti-inbraakstrip bij uw voor- en achterdeur. Hierdoor kan er niet zomaar een breekijzer of schroevendraaier tussen de deur en het kozijn worden gestoken. -Zorg voor goede buitenverlichting met bijvoorbeeld een bewegingssensor. -Maak het makkelijk om te zien wie er voor de deur staat door bijvoorbeeld een deurspion. -Zorg voor een goede inboedelverzekering.

Mocht er ondanks goede inbraakpreventie toch bij u worden ingebroken, doe dan altijd direct aangifte.

 

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op